Aynı Kadını İkinci Kez Dolandırmak İsteyince Suçüstü Yakalandı

Aynı Kadını İkinci Kez Dolandırmak İsteyince Suçüstü Yakalandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde telefonla aradığı yaşlı kadına kendini komiser olarak tanıttıktan sonra 15 bin lira değerindeki altınını alan dolandırıcı, bir gün sonra aynı kadını tekrar arayıp bu kez de para isteyince eve pusu kuran polis tarafından yakalandı.
Olay, ilçeye bağlı Yarenler Mahallesi Mumcu Sokak’taki evinde ikamet eden Nadiye D. İsimli 74 yaşındaki kadının evinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nadiye D.’yi ev telefonundan arayan bir kişi kendini komiser Ömer olarak tanıtarak Konya’daki bir kuyumcunun soyulduğunu ve bu soygunda olay yerinde yaşlı kadının kimliğinin bulunduğunu belirterek evde altını olup olmadığını sordu. Altınının olduğunu söyleyen yaşlı kadını telefonda 3 saat oyalayan şahıs eve polis göndereceğini kuyumcudan soyulan altınlarla karşılaştırmak için bu altınları o polise teslim etmesini istedi. Dolandırıcıya inanan Nadiye D. altınları evine gelen polis sandığı kişiye teslim etti. Bir süre sonra altınlarının geri gelmediğini gören yaşlı kadın, dolandırıldığını fark edince durumu polise haber verdi. Olaydan bir gün sonra aynı kadını arayan dolandırıcı bu kez de kadına evde parasının olup olmadığını sorarak onları da kendilerine teslim etmesini istedi. Polis dinlediği telefon sonrası polis eve pusu kurarak dolandırıcıyı bekledi. Yaşlı kadın paraları teslim ederken dolandırıcı polis ekiplerince suçüstü yakalandı.
İfadesi alınmak üzere Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Murat D. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin Konya ve ilçelerinde bu tür 7 telefon dolandırıcılığı olayına karıştığı ve bu olaylarda yaklaşık 1 milyon liralık gelir sağladığı sanılıyor.
Olayla ilgili bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.