Azerbaycan’ın Merhum Cumhurbaşkanı Aliyev Iğdir’da Anıldı

Azerbaycan’ın Merhum Cumhurbaşkanı Aliyev Iğdir’da Anıldı

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ölümünün 11. yılında Iğdır’da anıldı.
Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenen programda, anıta çelenk konuldu, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından katılımcılar tarafından karanfil bırakıldı. Iğdır Vali Yardımcıları Mevlüt Özemen, Muhlis Arslan, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Azerbaycan Iğdır Konsolos Yardımcı Asiman Aliyev, bugün Azerbaycan’ın milli lideri merhum Haydar Aliyev’i ölümünün 11. yıldönümünde anmak için burada bulunduklarını söyledi.
Aliyev’in 12 Aralık 2003 de ebediyete kavuşmasına kadar büyük özveriyle ülkesi için çalıştığını anlatan Asiman Aliyev, "Azerbaycan’ın uluslararası camiada hak ettiği yerde bulunması adına önemli tarihsel adımlar atmış ve bu doğrultuda tarihin derin hafızalarında büyük devlet adamı sıfatıyla kendi yerini almıştır” dedi.
Haydar Aliyev’in Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde önemli katkıları olduğunu vurgulayan Aliyev, şöyle konuştu: "Bizlerde bu ilişkilerin daha yükselen çerçevede gelişmesi için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bugün Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bu temelde siyaset geliştirmektedir. Türkiye ile aramızdaki ilişkilerimizde ’Tek Millet İki Devlet’ merhum cumhurbaşkanımızın söylediği bu söz ilişkilerimizin temel taşını oluşturmaktadır.”
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, Azerbaycan’ın Iğdır Konsolosluğu’nda yapılan anma programına katıldı.