Baba yüreği engel tanımıyor

Baba yüreği engel tanımıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan Şehmuz Celp görme engelli. Baba, görme engelli olmasına rağmen Epilepsi tanısı konulan oğlu Yasin Celp’in tedavisi için hafta sonları uçağa binerek İstanbul ve Ankara’ya gelmek zorunda kalıyor. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yardımıyla iki ay önce işe giren Baba Şehmuz Celp kazandığı parayı oğlunu tedavi ettirmek ve uçak bileti masrafları için harcıyor.

İŞVEREN "İŞTEN ÇIKARSIN" DEDİ BABA KAHROLDU

Eşi engelli olan ve 4 çocuğunun da Epilepsi hastası olduğunu söyleyen Baba Şehmuz Celp çocuğunu kucağına alarak hafta sonları İstanbul ve Ankara’nın yolunu tutuğunu belirterek, “Diyarbakır’ın Sur ilçesinde oturuyorum. Benim 4 çocuğuma da epilepsi hastalığı tanısı yapıldı. Onun üzerine çocuklarımı kendi imkânlarımla İstanbul ve Ankara’ya götürüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ilgisinden dolayı Allah hepsinden razı olsun. Bana 'bizden ne istiyorsun sana nasıl yardımcı olabiliriz' dediler. Bana iş verilmesini talep ettim. Diyarbakır’a gittim bir süre sonra Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz beni çağırdı ve beni işe alacaklarını söylediler. Ben de onlara engelli kadrosuna girmek istediğimi söyledim. Şuan engelli maaşı benim aldığım maaştan daha yüksek. Ama benim işe girme nedenim sigortalı olup çocuklarımın benim sigortamdan yararlanması. Çocuklarımın tedavilerini rahatça yapabilmek. Yaklaşık 2 aydan beri çalışıyorum firma bana dedi ki ‘Sen taş ören kadrosundasın biz seni istediğimiz zaman çıkartırız. Ben de 'benim çocuklarım tedavi oluyor beni taş ören olarak almayın’ dedim." diye konuştu.

YALVARIYORUM YARDIM EDİN

Şehmuz Celp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu şekilde seslendi;

“Benim çocuklarım ve eşim engelli halimize şükrediyoruz. Buradan sayın Cumhurbaşkanıma ve Başbakanıma yalvararak sesleniyorum. Evlatlarım için beni devletin engelli kadrosuna almalarını istiyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Sayın Cumhurbaşkanımı ve Başbakanımı bir baba olarak görüyorum. Çocuklarıma daha iyi bir hayat sunmak için iş ve devlette engelli kadrosu istiyorum. Ben hep çocuklarıma ve eşime üzülüyorum. Bana iş versinler bana verecekleri iş kalıcı olsun. Beni aldıkları bu işte firma beni işten çıkarabilir. Ben işsiz kalırsam ne yapacağım çocuklarımla. Sayın Başbakanıma yalvarıyorum o da bir babadır onlara yalvarıyorum beni sadece engelli kadrosuna alsınlar.”