"Babam da beni Azrail olarak görüyor"

"Babam da beni Azrail olarak görüyor"

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "Tasarlayarak ve  canavarca çocuğu kasten öldürmek" gerekçesiyle tutuklu sanık B.K'nin avukatı,  ölen lise öğrencisi Emir Taş'ın babası Cihan Taş katıldı. Tutuklu sanık B.K ise  duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Mahkeme heyeti başkanı Özkan Tavuz tarafından kimlik tespitlerinin  yapılmasının ardından iddianame okundu.

İddianamede, suça sürüklenen çocuk olarak tabir edilen B.K'nin olayın  gerçekleştiği 20 Mart 2017 günü sınıfa ekmek bıçağı ve "kelebek" diye tabir  edilen bıçakla geldiği, sınıf arkadaşı Emir Taş'ı öldürdükten sonra diğer bıçakla  intihar girişiminde bulunduğuna yer verildi.

B.K'nin olayı önceden tasarladığı ve telefonunda "öldükten sonra  istediklerim" şeklinde ve bunun dışında olayla ilgili çeşitli notlar aldığı  kaydedildi.

İddianamenin okunmasının ardından B.K, amacının öldürmek olmadığını  öne sürerek, "Psikolojim bozulmuştu. O gün intihar etmek istiyordum. Bana da  küfretmişti. Amacım yaralamaktı. Bu olay nedeniyle pişmanım. Keşke olmasaydı.  Ailesinden çok özür diliyorum." dedi.

Emir Taş'ın babası Cihan Taş ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.



'BABAM DA BENİ AZRAİL OLARAK GÖRÜYOR'

Tanık olarak dinlenen İ.T, kendisine B.K'nin olay günü "Babamı Azrail  olarak görüyorum. Babam da beni Azrail olarak görüyor. Bu notu alınca hocayı  takma. Sınıftan çık." şeklinde mesaj attığını belirterek, şunları anlattı:

"Kendisini öldüreceğini söylemişti. Biz gençlik halleri şaka  zannetmiştik. Bana mesaj atınca tuvalete gitmek için izin alarak sınıftan çıktım.  Arkamdan bir arkadaşım daha geldi. Sonra sınıfta gürültü koptu. Emir ile arasında  hiçbir sorun bilmiyorduk. Emir'e zarar vereceğini bilseydim ilgili kişilere  söylerdim. Emir bizim kardeşimiz gibiydi."

Emir'in sıra arkadaşı G.K ise B.K'nin kendilerine daha önceden sürekli  ölümle ilgili videolar izlettiğini belirtti.

B.K, tanık ifadelerinin ardından pişman olduğunu tekrarlarken Emir'in  babası ise oğlunun küfür etmeyi bilmediğini, bunun sınıf arkadaşlarından  öğrenilebileceğini söyledi.

Mahkeme heyeti B.K'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek  duruşmayı erteledi.

OLAY

Pazar'da bir lisede öğrenim gören B.K. (16), ders sırasında ön sırada  oturan arkadaşı Emir Taş'ı (16) boğazından bıçaklayarak yaralamış, ambulansla  Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan lise öğrencisi, müdahaleye rağmen  kurtarılamamıştı.

Olay sonrası kendisini boğazından ve karnından bıçaklayarak yaralayan  B.K ise Rize eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından  tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.