Bahar alerjisi denildi yüzünün yarısını aldılar!

Bahar alerjisi denildi yüzünün yarısını aldılar!

Aile hekimine giden Jannine, teşhis sürecini şöyle anlattı, "Bahar alerjisi teşhisinden 10 ay sonra bana nadir görülen bir çeşit salgı bezi kanseri teşhisi koyuldu ve adını bile bilmediğim bu hastalıktan çok korkmuştum. Cerrahlar bana üst çenemi alacaklarını ve onu da sağ bacağımdan alacakları kemik ile tamir edeceklerini söyledi. Derin bir nefes aldım ve zoraki gülümsedim. Yapılması gerektiğini biliyordum. Sadece henüz 3 yaşında olan kızım Leylah'ı düşündüm. Doktorların beni kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını biliyordum ve kızımın büyürken bir dakikasını bile kaçırmak istemiyordum."



OPERASYON 13 SAAT SÜRDÜ

13 saat süren bir operasyon geçiren genç kadın, sonraki 2 günde de 2 küçük operasyon daha geçirdi. Jannine, şu an da iyi olsa da tam iyileşme denilen süreç 1 yıl sürüyor.

ADENOİD KİSTİK KARSİNOM

Dil kökü, üst damak, nazofarenks, gırtlak, gözyaşı bezi ve memeyi etkileyen bir kanser çeşii olan adenoid kistik karsinom (ACC) nadir görülen bir kanser çeşidi. Yavaş ilerleyen, nükslerle devam eden bir hastalık olan kanser akciğer, karaciğer ve kemiklere de sıçrayabiliyor.

Kanser araştırmacıları bütün kanserlerin nedeninin genetik değişim olduğunu söylüyor. Kanser hastalıklarının yüzde 10'unun kalıtımsal olduğu düşünülürken, adenoid kistik karsinom kalıtımsal olmayan bir kanser türü. Bu kanser çeşidinin çevresel etkenler, yaşam tarzı, beslenme, radyasyona maruz kalma gibi nedenlerle ortaya çıktığı düşünülüyor.