Bakan açıkladı! Uzmanlık ve müfettişlikte sınavlar açılıyor...

Bakan açıkladı! Uzmanlık ve müfettişlikte sınavlar açılıyor...

Bir dizi programa katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Ağbal, Ak Parti  Akören İlçe Teşkilatı tarafından belediye düğün salonunda düzenlenen "Kararımız  Evet" programında, ülkelerin tarihinde Anayasa değişikliğinin çok önemli olduğunu belirtti.

 Anayasaların o ülkenin geleceğini şekillendirdiğini ve istikamet  kazandırdığına dikkati çeken Ağbal, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana sivil bir  anayasa değişikliği talebinde bulunduğunu aktardı.

 Ağbal, anayasa değişikliği teşebbüslerinde, vesayet odaklarının her  daim masadan kalktığını vurgulayarak, "Bu ülkenin değişime, dönüşüme ihtiyacı  var. Milletin kendi iradesiyle anayasa değiştirebilir. Sivil bir anayasayı kendi iradesiyle getirebilir. Bu milletin gerçekten sivil ve güçlü bir yönetime  ihtiyacı var. Onun için 16 Nisan son derece önemlidir." diye konuştu

Ağbal'ın konuşmasının ardından söz alan salondaki bir genç, ilçeye Konya'daki üniversitelerin yeni bölümler açmasını ayrıca kadro konusunda söz  almak istediklerini belirtti.

Bunun üzerine Ağbal, üniversitenin yeni bölümlerinin açılması  konusunda Milli eğitim Bakanlığıyla görüşeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnşallah bu konuyu milletvekillerimizin gayretleriyle takip ederiz.  Kadro konusuna gelince de değerli arkadaşlar, Maliye Bakanlığı özelinde inşallah  yakın bir zamanda hem uzmanlıkta hem de müfettişlikte sınavlar açacağız. Akörenli kardeşlerimizden üniversiteyi bitirenlerden özellikle rica ediyorum bu sınavlara  girsinler, bu sınavlarda başarılı olsunlar."