Bakan Akar: "Milletimizi terörden kurtarmakta kararlıyız"

Bakan Akar: "Milletimizi terörden kurtarmakta kararlıyız"

Akar, 13. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu.  Akar, "En son teröristi etkisiz hale getirmekte kararlıyız. Altını çizeceğim önemli bir konu da bizim tek hedefimiz teröristler. Kürtler bizim kardeşimiz, Araplar bizim kardeşimiz. İçeride ve dışarıda bazıları bunu bilinçli bir şekilde medyada, siyasette, askerler arasında bunu istismar edenler var. Bütün operasyonlar bizim kendi karnemizdir. Karnemize biz masum insanlara tarihi, dini, kültürel yapıların ve çevrenin dokunulmaz olduğunu bütün arkadaşlarımıza açık ve net şekilde emretmiş bulunuyoruz. Bütün faaliyetlerimiz bu çerçevede oluyor." değerlendirmesini yaptı. 

Bakan Akar şu ifadeleri kullandı: 

Terör koridorunu müsaade etmeyeceğimizi tekrar tekrar ifade ettik. Sonuçta bu terör koridoru parçalandı. Bundan sonra ne pahasına olursa müsaade etmeyeceğimizi tekrar tekrar söylüyoruz.

Bizler bu terör koridorlarını kazanların buraya gömüleceğini söyledikçe özellikle dış basın bunu çarpıtmak suretiyle, ‘Türkler, Kürtleri katletmek için plan yaptılar’ gibi gerçeği yansıtmayan, ciddi iftiralarla da muhatap olduk.

Terörle mücadelenin fiziki şartları çok zor. Arazi çok keskin bir arazi. Burada farklı kesimler var. Irak’ın kuzeyinde yaptığımız operasyonlar sonunda terör örgütlerinin büyük bir çöküş içinde olduğunu ve kendilerini hiçbir yerde güvende hissetmediklerini, iki gece elebaşlarının aynı yerde yatmadıklarını, Mehmetçik’in nefesini daima enselerinde hissettiklerini görüyoruz.

Milletimizi terör belasından kurtarmakta kararlıyız. Çok şükür buna da muktederiz. İnşallah bunu da yapacağız. Pençe-Kilit harekâtı olsun diğer harekatlarımız olsun hiçbiri işgal harekâtı değildir.

Mağaralar 3-5 katlı, içlerinde jeneratör dahil soğutma- ısıtma sistemleri, mühimmat, araç -gereç, silah ve yaşam malzemeleri var. İsveç - Amerikan bütün malzemeler orada görülüyor.

9 milyon Suriyeli ile muhatabız. Onların hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bir kısmı Türkiye’de bir kısmı da Irak’ta olmak üzere. Biz Suriye’nin kuzeyindeki hayat şartlarını ne kadar normalleştirebilirsek; önce oradan gelmeyi engelleyeceğiz ardından da orayı cazibe merkezi haline getirerek Türkiye’deki Suriyeli kardeşlerimizi evlerine ve topraklarına dönmelerini sağlayacağız.

Bizim operasyonların sonunda 1 milyon 100 bin kişi topraklarına döndü. Bu gerçekten güzel bir şey.

FETÖ ile mücadelemiz sürüyor. Bu TSK’nın, Millî Savunma Bakanlığı’nın kurumsal bir meselesi bu.  Bizim istihbarat örgütlerimizden ve yargıdan ne zaman yeni bilgiler gelirse mutlaka işlem yapılmaktadır.

Son bir yılda 2446 kişinin TSK ile ilişiği kesilmiştir. Bunlardan 790’nın da rütbesi geri alınmıştır. Yeni bilgi belge çıktıkça mücadelemiz devam edecek.

FETÖ’den temizlendikçe güçleniyoruz

Rusya-Ukrayna/tahıl mutabakatı 

Mutabakat 120 gün devam edecek, bir itiraz olmazsa. Bu mutabakat Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatını kapsıyor. Rus limanlarını kapsamıyor. O görüşmeler devam ediyor."