Bakan Ala'nın Karayılan'a cevabı sert oldu

Bakan Ala'nın Karayılan'a cevabı sert oldu
İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Suriye’den gelen sığınmacılarla ilgili olarak Türkiye’nin üzerine düşeni yerine getirdiğini ifade eden Bakan Ala, 3 gün içerisinde Türkiye’ye 150 bin 335 sığınmacının geldiğini dile getirdi. Bu rakamın başka ülkeler için bir şehir olduğunu söyleyen Bakan Ala, “Bizim ülkemiz için de bir şehir demektir. Sınır girdi. Biz oradaki vatandaşlarımızın misafirperverliği ile birlikte ülkenin bütün kabiliyetini, imkanını ortaya koyarak herhangi bir sorun yaşanmadan bu kadar insanı Türkiye’ye aldık. Şuanda da onlara birinci günden itibaren sıcak yemek verebilme imkanını da sunduk. Bu Türkiye için gurur verici bir durumdur. İçeride de her türlü güvenlik tedbirini alıyoruz” diye konuştu.

Suriye’den gelen mültecilerin daha iyi şartlarda kalmaları için AFAD ile birlikte ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Ala, güvenlik sorununun olmadığını ve güvenlik sorunu ile ilgili her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti.

“BİZİM YÖNLENDİRMEMİZLE ÇÖZÜM SÜRECİNE DEVAM EDİYORUZ”

KCK tarafından yapılan “Kobani saldırısı çözüm sürecini sonlandırmıştır” açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Bakan Ala, şunları kaydetti:

“Biz ne yapacağımızı biliyoruz. Bizim kendi haritamız var. Biz, bizi yönlendirenlerin yönlendirmesiyle değil bizim yönlendirmemizle çözüm süreci devam ediyor. Biz ne yapacağımızı, hangi zaman, hangi gün ne adım atacağımızı biliyoruz. Oradan bir açıklama, buradan bir açıklamayla değil bizim açıklamalarımızla yola devam ediyoruz. Siz ona dikkat kesilin lütfen. Biz bu konuda tabii çok fazla provokasyonun olabileceğini, Türkiye’yi eski günlere çevirmek için çeşitli girişimlerin yapılabileceğini öngörerek çalışmaları yürütüyoruz. Bunlar bizim için sürpriz değil ama önemli olan Türkiye’nin kararlılık içerisinde yoluna devam etmesidir ve üzerine düşeni yapmasıdır.”

Bakan Ala, bölgedeki vatandaşların yüksek oranda çözüm sürecine destek verdiğinin altını çizerek, önemli olanın halkın desteği olduğunu kaydetti.

“HALKIN DESTEĞİNİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ”

Halkın desteğinin önünde kimsenin duramayacağına vurgu yapan Bakan Ala, “Halk bu meselenin çözülmesini istiyor. Oradaki asayiş problemlerinin de tamamen giderilmesi gerekiyor. Vatandaşların taleplerine ve itirazlarına dikkate alarak bölgede bu süreci katkıda bulunması gerekir. Bize herkes bu anlamda katkıda bulunmalıdır. Biz kimiz, Türkiye’de 77 milyonuz. Bu çözüm sürecine sizler dahil olmak üzere isteyen ve terör sorunun Türkiye’nin gündeminden çıkmasını arzu eden insanlar olarak söylüyorum. Biz yönetici olmaktan önce vatandaşız bu ülkede ve vatandaşlarımızın taleplerini nedir, itirazları neyedir bunu çok iyi biliyoruz. Onun için sürekli yüzde 50’nin üzerinde Allah’ın izni ile destek alıyoruz. Aslında oy vermeyenler bile politikalarımızda, araştırmalarda görülüyor ki daha yüksek oranda destek veriyorlar. Çünkü biz herkesin lehine olan şeyi gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.