Bakan Bozdağ HYSK seçimlerini böyle yorumladı!

Bakan Bozdağ HYSK seçimlerini böyle yorumladı!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK seçimlerine ilişkin “Maalesef çok kara propaganda yapılıyor. Paralel medya her gün yalanı Allah rızası için söylüyor. Yalanı Allah rızası için söyleyenlere biz cevap vermekle yetişemeyiz” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Avukatlık Mesleğinden Geçen 4. dönem Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile 9. dönem İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni’ne katıldı. Bozdağ, tören öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yargıtay’daki HSYK seçimlerinin sorulması üzerine "hayırlı olsun" dileğinde bulunan Bozdağ, “Hâkim ve savcılarımız 12 Ekimde kendileri hakkında atama, talim, terfi ve disiplin konularını karar verecek. En yüksek kurul olan HSYK’ya üye seçimini gerçekleştirecektir. Yargıtay’daki seçim tamamlanmasıdır. Danıştay’da 29 Eylül de seçim var. Adalet Akademisi de kendi göndereceği üyeyi 16 Ekim de seçilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın atayacağı 4 üye var. Cumhurbaşkanının takdirinde olan bir konudur. Şuana kadar Yargıtay seçimi tamamladı. Yargıtay da seçilen üyeleri tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

MAHİR ÜNAL’IN AÇIKLAMALARI

"AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın seçim sonuçlarına ilişkin ’paralel yapıya yakın isimlerin hâkim olması durumunda bu seçimi gayrimeşru sayarız’ şeklinde bir ifadesi oldu. İbrahim Okur da ’O zaman atamayı yapsınlar’ diye yanıt verdi. Nasıl değerlendiriyorsunuz " sorusu üzerine Bozdağ, şöyle cevap verdi:

“Her seçim öncesi olduğu gibi bu seçim öncesinde maalesef kara propagandalar, iftiralar, yalanlar ortada geziyor. Bir defa herkese şunu ifade etmek isterim. Bu seçim hâkim ve savcılarımızın kendileri ilgili karar verecek en Yüksek Kurul üyelerini belirledikleri bir seçimdir. Hükümetin seçimi değildir. Medyanın seçimi değildir. Bazı grupların seçimi değildir. Paralel yapı veya başka tür yapılarında seçimi değildir. Hâkim ve savcılarımızın kendilerine ilişkin kararları verecek. Maalesef çok kara propaganda yapılıyor. O yüzden bu propagandalara herkesin kulaklarını kapatmasını ve vicdanların sesine göre hareket etmesini tavsiye ederim. Bazıları bu seçimin hükümet seçimi gibi gösterme gayreti içerisindeler. Hükümeti seçime müdahale etmekle itham ediyorlar. İthamdan öte bu bir iftiradır. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Hükümetin seçimlere her hangi bir müdahalesi asla söz konusu değildir. Ne benim ne başka biri hükümetten herhangi bir hâkim ve savcıya oy istediğini, propaganda yaptığını ve ya bir şey söylediğini hiç kimse ifade edemez. Bu lafları yalanları söyleyenlere buradan ifade etmek istiyorum. Maalesef seçim süresi içerisinde hâkim ve savcılarımızın iradelerini etkilemek maksadıyla hükümeti işin içine katmak istiyorlar. Bir takım kirli propagandalar, yalanlar, iftiralar piyasada konuşuluyor. Ben bunların seçim öncesi bir yalan furyasını burada görüyorum. En büyük kararı hâkim ve savcılarımız hem bu yalancılara, hem de bu iftiracılara vicdanlarının sesini dinleyerek vereceklerdir. Hâkim ve savcılarımızın sandıkta vereceği karar saygın bir karardır. Buna dair de kimsenin farklı bir değerlendirme yapması söz konusu değildir.“

"NET SÖYLÜYORUM: KARA PROPAGANDA"


"Gayrimeşru sayılması mümkün müdür?" sorusu üzerine ise Bozdağ, “Bunu Mahir Beye soracaksınız. Ben çok net söylüyorum. Bunlar kara propaganda, seçime dönük iftira kampanyaları, yalan kampanyaları. Siz bunlara aldırmayın şuan da bu lafı büyütmek suretiyle hâkim ve savcılarımızın üzerinde başka baskılar, başka korkuları birileri oluşturuyor. Lütfen kimse bunlara itibar etmesin. Hâkimlerimizin, savcılarımızın Yargıtay da verdiği karar nasılsa 12 Ekimde verdikleri karar da böylesine güçlü bir karardır. Bu dışındaki düşünceler ve değerlendirmeler tamamıyla seçime dönük kara propaganda yapan çevreler tarafından bazıları çarpıtılıyor. Bağlamından kopartılarak. Mahir Beyin açıklaması da maalesef bağlamından kopartılması suretiyle çarpıtılmış bir açıklamadır. Herkese yalana dolana değil, kendi vicdanlarına göre karar vermeye çağırıyorum. Seçime dönük hükümeti işin içine sokma gayretlerini tamamı bir karar propagandadır. Bir seçim kampanyasının bir parçasıdır. “

YA PARALEL YAPI HAKİM OLURSA !

“Seçinin durumuna göre paralel yapının hâkim olması durumunda HSYK’ya yönelik yeni yasal düzenleme düşünülüyor mu?” sorusuna Bozdağ, şöyle cevap verdi:

“Çok net söylüyorum. Şuanda yürüyen bir seçim süreci var. Bu seçim sürecinin sonuçları çıkmış gibi değerlendirme yapmasını da doğru görmüyorum. Hâkim ve savcılarımızın kararları sandıkta çıkacaktır. Ben bu yalanların, iftiraların hangi birine cevap vermekle yetişeyim. Ben cevap veremem. Paralel medya her gün yalanı Allah rızası için söylüyorlar. Yalanı Allah rızası için söyleyenlere biz cevap vermekle yetişemeyiz.”