Bakan Derya Yanık'tan kadın cinayeti açıklaması!

Bakan Derya Yanık'tan kadın cinayeti açıklaması!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şiddete uğrayan kadına telkin edilen “Kocandır, haydi barış!” anlayışını eleştirerek, “Şimdi kolluk kuvvetleri, görevinin onları barıştırmak değil, kadını korumak olduğunu biliyor” dedi. Yanık, kadın cinayetlerinde son bir yılda yüzde 7 azalma olduğunu açıkladı.

'2022'NİN 10 AYDA 225 KADIN CİNAYETİ YAŞANDI'

"Koruma kararı alınmış, devletin gerekli mekanizmayı oluşturması lazım.Koruma kararını ihlal eden failin engellenmesi mekanizmasını güçlendirmemiz gerekiyor. Yani fail koruma kararını ihlal ettiğinde tazyik hapsi vardır, şikayet ettiğinizde. Ama o arada geçecek sürede mağdurun korunması mekanizmasını güçlendirmemiz gerekiyor."

Elektronik kelepçe uygulamasıyla ilgili de “Elektronik kelepçe ile alakalı, 1 Kasım 2022 itibariyle 687 vaka aktif olarak takip ediliyor. Bin 992 vakanın da süresi bitmiş. 2 bin 679 vakanın takibi yapılmış” diye konuştu.

"DESTEK İSTEYİP, DIŞARIDA KALAN YOK"

Bakanlık olarak belediyenin yapacağı çalışmalara güvenerek hareket etmiyoruz. Destek almak isteyip de dışarıda kalan bir vatandaşımız yok. Kapasite, şu an yüzde 75-80 arası dolu. 

Sosyal medya hesabından ise yaptığı paylaşımlar şu şekilde;

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerimiz kapsamında basınımızın kıymetli temsilcileri ile bir araya geldik. Bakanlığımızın kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmaları ve gelecek hedeflerimizi konuştuk.

Şiddetle mücadele noktasında medyayı en önemli paydaşlarımızdan biri olarak görüyoruz. Özellikle şiddeti normalleştiren yayınlarla mücadele noktasında basınımızın güzide temsilcilerine de büyük görev düşüyor.

Şiddetle mücadelemizi toplumumuzun tüm kesimleri ile topyekün bir mücadele anlayışıyla sürdürmeye devam edeceğiz.