Bakan Elvan’ın Karaman Programı

Bakan Elvan’ın Karaman Programı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nın Türkiye finaline katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Karaman’a geldi.
Yarışmanın startını verdikten sonra öğle yemeğine geçen Bakan Elvan ve beraberindekiler daha sonra tekrar yarışmanın başladığı Aktekke Kent Meydanına geldi. Burada Bakan Elvan, yarışmada dereceye giren postacılara madalya ve kupalarını verdi. Bakan Elvan, aynı meydanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi törenine katıldı.
Bakan Elvan burada yaptığı konuşmada, “Gün geçmiyor ki, şu 12 yıllık süreçte temel atmayalım, yeni bir şey inşa etmeyelim. Hangi ilimize giderseniz gidin nerede olursanız olun tüm Türkiye’nin şantiyeye dönüştüğünü görüyorsunuz. İşte bu 12 yıllık süreçte sağlanan istikrar milletimizin hükümetlerimize olan güveni, bir anlamda milli iradenin gerçekten AK Parti hükümetleri ile birlikte hakim hale gelmesi ve her türlü vesayet odaklarına karşı, vesayetçilere karşı, sizlerin o güçlü desteğiyle hükümetimiz dimdik ayakta durmasıdır. Allah’a çok şükür bizleri güçlü konuma getirdi. Türkiye büyüme ve güçlenmeye devam edecektir. Bundan hiç birimizin kaygı ve tereddüdü olmasın. Geçmişte yaşanan sıkıntılar devlete birilerinin hakim olmasından kaynaklanıyordu. Devlete millet hakim değildi. Gerçek anlamda milli irade tecelli etmiyordu. Siz ne isterseniz isteyin ne yaparsanız yapın hükümetler, kendilerine verilen talimatları yapıyorlardı. Hele hele dış politika gibi ülke için strateji oluşturma gibi alanlarda hükümetlere yetki bile verilemiyordu. Daha doğrusu, hükümetlere yapılan baskılarla hükümet birilerinin dediğini yapmak zorunda kalıyordu" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Elvan destekleme kapsamında tarım aletleri almaya hak kazanan çiftçilere sertifikalarını verdi.
KADIN VE ENGELLİ MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI
Bakan Lütfi Elvan, buradaki programın ardından Karaman Belediyesini ziyaret ederek Kadın ve Engelli Meclisi Toplantısına katıldı. Bakan Elvan burada yaptığı konuşmada, "Kadınlarımızın gerçekten toplumda, 12 yıllık sürece bakacak olursak önemli bir yer aldığını görüyorsunuz. Meclisteki oran itibariyle ciddi bir artış yaşandı. Yeterlimi elbette yeterli değil ama kamu kurum ve kuruluşlarda yönetici olarak çalışan belediyelerimizde il özel idaresi ve diğer kurumlarımızda çalışan yöneticilik yapan daha çok sayıda kadın istiyoruz. Kadınlarımızın toplumun sorunlarıyla daha fazla uğraşmasını istiyoruz. Hükümetimizin devletimizin sağladığı çok önemli imkanlar var. Kadınlarımıza yönelik ama birçok kadınımız bir çok kızımız gencimiz bunlardan habersiz olabilirler, bu konuda da bilgilendirme faaliyetinde de mutlaka bulunmalıyız" diye konutu.
Bakan Elvan, partisinin il teşkilatını ziyaret ettikten sonra Karaman’dan ayrıldı.