Bakan Şimşek Batman’da

Bakan Şimşek Batman’da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye’deki her seçim önemli ama önümüzdeki seçimler Türkiye’nin geleceği açsından çok kritik seçimlerdir" dedi.
Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere memleketi Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i havaalanında AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Necati denizci ve partililer karşıladı. Partisinin Sason İlçe Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’ne katılan Şimşek, ilk kez bir kadın kolları kongresine katıldığını ve bunun da Sason ilçesine kısmet olduğunu söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Bakan Şimşek, Türkiye’de her seçimin önemli olduğunu ama önümüzdeki seçimlerin, Türkiye’nin geleceği açsından çok kritik olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, "Kadınlar bu davaya gönül vererek, fedakarlık yaparak, sahada çalışarak, aslında kentlerine, ülkeye, hatta ülkemiz dışındaki çok geniş bir coğrafyaya çok büyük katkılar sunuyorlar. Bu bölgenin en önemli sorunu olan Kürt sorunu yani Kürt meselesinin çözümünde de bugüne kadar çözüm iradesini ortaya koyan büyük bir hareket var. Bu da AK Parti hükümetidir. Ne diyoruz? Gelin bu güzel ülkemizde huzur olsun, barış olsun, kardeşlik olsun. Gelin sorunlarımızı daha çok demokrasi ile daha çok temel hak ve özgürlük noktasında, kardeşlik hukuku içerisinde çözelim diyoruz. Bu konuda da ciddi çaba ve ilerleme var. Bugün bu bölgede ufak tefek kışkırtmaları, provokasyonları bir kenara bırakırsanız, bu bölgede huzur varsa, yine sizin gönül verdiğiniz bu partinin ortaya koyduğu çözüm vizyonu, çabaları sayesindedir. O nedenle Kürt meselesi çözüm süreci, huzur, barış, kardeşlik noktasında AK Parti ortaya çözüm koyar, vizyon koyar ve bu nokta da gerekeni yapar" dedi.
Konuşma sonrası Kadın Kolları Başkanı Muhsine Bozkurt’a mazbatasını veren Bakan Şimşek, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ayakkabıcılık ve halıcılık kursların gezdikten sonra, Sason 7. Jandarma Komando Taburu’na giderek askerlerle karavanadan yemek yedi.