Bakan Soylu'dan: "497 araç, yaklaşık 100 konut ve 920 iş yeri hasar gördü"

Bakan Soylu'dan: "497 araç, yaklaşık 100 konut ve 920 iş yeri hasar gördü"

Süleyman Soylu, dün akşam sel felaketi yaşanan Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde bugün incelemelerde bulundu. Soylu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, sel felaketinde can kaybı yaşanmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Tarım alanları, esnaf ve evler etkilendi"

“Yağmurun 200 kilogramın üzerinde yağdığı yerler var. Yükseklerde, 350 kilograma kadar vardığı yerler var. Kumluca’nın ‘Gavur Deresi’ dediği bir yerde de taşmaya sebebiyet verdi. Hem seralar ve tarım alanları hem de esnaf, evler etkilendi. Ciddi bir sel zararı, hasarı var. Yerin altındaki otoparktaki araçlar ciddi zarar gördü. Seralardaki birtakım işçi evleri olmak üzere burada da evler zarar gördü.

"497 araç, 100 konut, 920 iş yeri,12 bin 500 dönüm sera selde hasar gördü"

Şu ana kadar 731 personel görevlendirildi. 497 araç, 100 konut selde hasar gördü. 920 iş yerinde hasar tespiti söz konusu. Kumluca ilçesinde yaklaşık 55 bin dönümlük bir sera olduğu değerlendiriliyor, 12 bin 500 dönümünde zarar var. Şükredeceğimiz tek bir şey var, o da bir can kaybıyla karşılaşmadık. Sadece bir kalp krizi hadisesi oldu ama onun sele bağlı olup olmadığı konusundaki değerlendirme, tespitler sonucunda oluşacak. 100 jandarma personeli, temizlikte yardımcı olmak için geldi. Vatandaşımız emin olsun, birçok hasarla karşıya kaldık, birçok afetle karşı karşıya kaldık, hiçbirinde vatandaşımızı yalnız bırakmadık.”