Balçova’da Zafer Bayramı Coşkusu

Balçova’da Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ile Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin gala gecesi birleşince Balçova’da muhteşem bir coşku yaşandı. Binlerce kişi korteje katılırken, gösteriler izleyenleri büyüledi.
Balçova Belediyesi ve Ege Folklor Eğitim Merkezi (EFEM) tarafından bu dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali gala gecesi Balçova’da büyük bir coşkuya sahne oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirilen program Ata Caddesi’ndeki kortejle başladı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, belediye meclis üyeleri, festivale katılan ekipler ve İzmir Motosiklet Kulübü ile birlikte Ata Caddesi’nden yürüyüşe başladı. Binlerce Balçovalı’nın da eşlik ettiği kortej İzmir Ekonomi Üniversite’ne kadar marşlar ve şarkılar söyleyerek yürüdü. Balçovalılar yol kenarından ve balkonlarından korteje sevgi gösterilerinde bulunurken Başkan Mehmet Ali Çalkaya ve eşi Fatma Çalkaya da vatandaşlara çiçek verdi.
Ekonomi Üniversitesi’ndeki şenlik alanına gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Polonya, Gürcistan, Porto Riko, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Sırbistan ve Türkiye ekipleri, birbirilerinden güzel halk oyunları ile Balçovalılara muhteşem bir gece yaşattı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Porto Riko ekipleri izleyenleri büyülerken Gürcistan ekibinin yüksek tempolu gösterisi uzun süre ayakta alkışlandı. Katılımcı ülke ekiplerine çiçek ve plaket sunduktan sonra teşekkür konuşması yapan Başkan Çalkaya, “Bugün burada hem kendi kültürümüzü hem de dünya kültürümüzü özgürce yaşayabiliyorsak bunu 30 Ağustoslara borçluyuz. Bu yıl 9.’sunu gerçekleştirdiğimiz festivalimizle bir kez daha ilan ediyoruz İnadına sazımızı çalacağız, İnadına türkümüzü söyleyeceğiz ve halk oyunlarımızı oynayacağız” diye konuştu.