Balık İçin 650 Kilometre Yol Geldiler

Balık İçin 650 Kilometre Yol Geldiler

1 Eylül itibariyle av yasakları kalkacak. 650 kilometre yol kateden Ordulu balıkçılar, Zonguldak’ta son hazırlıklarını tamamladı.
1 Eylül günü saat 00.00’da kalkacak olan av yasağıyla birlikte denize açılacak olan balıkçılar hazırlıklarını tamamladı. Yasağın kalkması ile birlikte avlanacak olan Ordulu balıkçılar, yaklaşık 650 kilometre yol katederek Zonguldak’a geldi. Ordu’dan Zonguldak’a gelen 20 balıkçı, son hazırlıklarını yaptı. Balıkçılardan Yavuz Sezen, “Hazırlıklara tam gaz devam ediyoruz. Geçen sene sezon hayal kırıklıklarıyla geçti. İnşallah bu sezon verimli olacak. Palamut verimli ama diğer balıklar için şu anda bir durum söz konusu değil. Çok fırtına olduğu zaman bizim için sakıncası oluyor. Başka türlü sakıncası yok” dedi.
8 yıldır balıkçılık yapan Hüseyin Karakoç ise, “8 yıldır bu işle uğraşıyorum. Hazırlıklarımızı yaptık. Son aşamalara geldik. Bu gece 00.00 itibariyle denize açılırız. Hayırlısı ile bu sezonu bitiririz. Umudumuz iyi, balığın bol olacağı söyleniyor. İnşallah nasibimizde ne varsa. Ordu Fatsa’dan geldik. Rızk peşine geldik. Allah inşallah bizi utandırmaz” diye konuştu.