Balıkçılar “vira Bismillah” Demek İçin Denize Açıldı

Balıkçılar “vira Bismillah” Demek İçin Denize Açıldı

Balık sezonunun açılmasına saatler kala Tekirdağlı balıkçılar denize açıldı.
Balık yasağının kalkmasına saatler kala Tekirdağlı balıkçılar, Marmara Denizi’nde dalga olmasından dolayı denize erken açıldı. Balık yasağının gece saat 00.00’da kalkmasıyla birlikte balıkçılar avlanmaya başlayacak. Aileleri tarafından dualar ve iyi dileklerle denize uğurlanan balıkçılar, yeni açılan balık mevsiminde vatandaşa ucuza balık yedirme sözü verdi. Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa sahilinden denize açılan balıkçı İdris Şeremet, balık yasağının kalkmasına saatler kala denizde dalga olmasından dolayı erken “Vira bismillah” dediklerini söyledi. Bu sene balık sezonunda belirli kişilere değil halkın tüm kesimine balık yedirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Şeremet, “Yeni sezona az bir zamanımız kaldı. Her şey en iyi ve titiz bir şekilde hazırlandı. Tüm hazırlıklarımızı yaptık, artık av yasağının kalkmasını bekliyoruz. Vira bismillah demeye çok az bir zamanımız kaldı. Eşlerimiz, çocuklarımız, ailelerimiz bizleri dualarla uğurlamaya geldi. Umarız biz de kazasız belasız hayırlı bir av mevsimi geçirerek bol, bereketli, bol zanaatlı sezon olur. Hep aynı kişiler değil tüm vatandaşlarımız balık yemesi için denize çıkarak rızkımızı arayacağız” dedi.
“PALAMUT VE LÜFERDEN ÜMİTLİYİZ”
Bu seneki balık sezonunda palamut ve lüferden çok ümitli olduklarını ancak istavrit balığından ümitsiz olduklarını söyleyen Şeramet, “Bu sene palamuttan umutluyuz. Palamutta çok güzel haberler aldık. Palamut hemen hemen her yerde havyar tuttu. Karadeniz’in dört bir yanında havyar tuttu, bereketli olacağını tahmin ediyoruz. Lüfer olmasını bekliyoruz. Bizim eski hesaplarımıza göre bu sene lüfer senesi olarak gözüküyor. Denizde bu sene istavrit korkutuyordu. İstavrit balığı denizin kuru fasulyesidir. Balıkçının asıl ekmeği istavrit ve hamsi balığıdır. Biraz bu balıklar az gözüküyor. Umarım onlarda da istediğimiz verimi alırız ve hayırlı bir sezon geçiririz” şeklinde konuştu.
Balıkçı Okan Yılmaz ise, “Çok ümitliyiz. Deniz bu sene bereketli gözüküyor. Ben 5 seneden beri bu işi yapıyorum, 2 seneden beri güzel para kazanıyoruz. Bu senede inşallah ümitliyiz, beklentimiz çok güzel” diye konuştu.
“BABAM VE DİĞER BALIKÇILAR İÇİN DUA EDİYORUZ”
11 yaşındaki Dilara Şeremet, Süleymanpaşa sahiline gelerek babasını ve diğer balıkçıları denize uğurladı. Babasının denize açılmasına hem sevindiğini hem de üzüldüğünü ifade eden küçük Dilara, “Babam ve diğer balıkçılar için evde ve sahilde sürekli dua ettik. Babamın denize açılması beni hem üzüyor hem de sevindiriyor. Üzülme sebebim babamda ayrı kalacağım, sevinme sebebim ise babamın alın teri ile rızkımızı kazanacak olması. Babam ve diğer balıkçılar için dua ediyoruz. İnşallah bereketli bir şekilde denizden döner” dedi.