Balıkçıların Ceza İsyani

Balıkçıların Ceza İsyani

Samsun’da çaça avına çıkan balıkçıların teknelerine, hamsi tuttukları gerekçesiyle Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından el konuldu. Duruma tepki gösteren balıkçılar, tuttuklarının hamsi değil çaça olduğunu iddia etti.
Samsun’un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Balıkçı Barınağı’ndan Karadeniz’e açılan Hasan Topal’a ait Hasan Topaloğulları ve Kayabey 1 adlı balıkçı motorlarına, yem yapılmak üzere fabrikalara göndermek için Kızılırmak açıklarında çaça avlarken ihbar üzerine Sahil Güvenlik Karadeniz Komutanlığı ekipleri müdahale etti. Boyları standart dışı yasak olan hamsi avladıkları gerekçesiyle Sahil Güvenlik ekipleri balıkçı motoruna içindeki balıklarla birlikte el koydu.
Balıkçı motoru Dereköy Balıkçı Barınağı’na çekildi. Balıkçı motorundaki balıklar, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından boşaltılmak istendi. Ancak, balıkçılar buna izin vermedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri olay yerine çağrıldı. Balıkçı motorundan alınan numuneler incelendi ve Tarım Müdürlüğü ekipleri alınan numunelerin incelenmesini istedi. Ancak balıkçılar tuttukları balıkların hamsi değil çaça olduğunu ileri sürerken, bu sırada Sahil Güvenlik ekipleri ile aralarında gerginlik yaşadılar.
Balıkçı motorunun sahibi Hasan Topal, olay yerine bilirkişi gelip motordaki balıkları incelemeden balıkları teslim etmeyeceklerini söyledi. Balıkçı Salim Topal ise haksız yere ceza yediklerini iddia etti. Balıkçı motorunda yaklaşık 13 ton balık bulunduğu öğrenildi.