Balkan Ülkeleri İle Yatırım İmkanlarını Şekillendiren Balkan Ticaret Fuarı Başladı

Balkan Ülkeleri İle Yatırım İmkanlarını Şekillendiren  Balkan Ticaret Fuarı Başladı

Balkan Ticaret Fuarı , Alt Yapı, Ulaşım, Müteahhitlik, İş ve İnşaat Makineleri, Çevre Düzenleme ve Belediye İhtiyaçları Fuarı, 13 Mayıs 2015 Çarşamba, saat 12.00’de Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, Balkantürksiad Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Balkantürksiad Yönetim Kurulu Üyeleri, Marmara Belediyeler Birliği üyeleri, şehir protokolü, çok sayıda davetli ve basın mensubunun katılımı ile Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Ersözlü: “İlk Defa Düzenlenen Fuar, Balkanlar ve Türkiye Arasında Ticari Köprü Kuruyor”

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür İlhan Ersözlü “Yurtdışından Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya ve Sırbistan’dan belediyeler, yurt içinden Ankara, Bursa ve İstanbul’dan toplam 98 firmanın katılımı ile düzenlenen Balkan Ticaret Fuarı, Türk yatırımcılarını Balkan ülkelerindeki iş adamlarıyla aynı çatı altında buluşturmayı, oluşturulacak sinerji ile mevcut kültürel ve ticari bağları daha da güçlendirmeyi, yeni ticari bağlantıları sağlamayı hedeflenmektedir.

Balkanlarda yapılacak yeni yatırımların Türk firmalar tarafından gerçekleştirilmesi, birçok yerli imalatçı firmaya da iş olanağı sağlayacaktır. Bu ihtiyaçlar çerçevesinde ülkemiz ile Balkanların ekonomik ilişkilerinin arttırılmasına yönelik düzenlenecek olan Fuar neticesinde her iki taraf da bu işbirliğinden kazançlı çıkaracak” dedi.


Balkanlar Bursa’da Buluşuyor

Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında köprü vazifesi yapacak Balkan Ticaret Fuarı süresinde; Tüyap Bursa beraberinde, BALKANTÜRKSİAD, Marmara Belediyeler Birliği ve Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (Bigmev) ortak çalışması kapsamında Arnavutluk, Bosna – Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve Yunanistan’dan davet edilen 100’ün üzerinde belediye başkanı ve yetkilisi katılımcı firmalar ile bir araya gelecektir. 4 gün boyunca yatırımcıların buluşması neticesinde oluşacak sinerji ile yeni projeler için adım atılıyor.



Fuar ile Eş Zamanlı “Akıllı Belediyecilik Zirvesi” Yarın Başlıyor

Balkan Ticaret Fuar ile eş zamanlı olarak Marmara Belediyeler Birliği organizasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile 14 – 15 Mayıs tarihleri arasında, yurt içinden ve yurt dışından belediye başkanları ve yetkililerinin katılımı ile ikinci kez organize edilen “Akıllı Belediyecilik Zirvesi”, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Zirve, teknolojinin halkın hizmetine daha iyi sunulması amacıyla başta belediyeler olmak üzere ilgili kamu kurumlarını ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirmektedir.

Söz konusu zirvenin “Balkan Ülkelerinde Yatırım İmkanları” ve “Belediye Üniversite İşbirliği” konulu panelleri fuar alanında yer alan Çekirge Konferans Salonu’nda düzenlenecektir.