BARAJLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 77

BARAJLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 77

Muğla genelinde yağışlı bir kış sezonun yaşanması bölgedeki barajlardaki doluluk oranlarını da artırdı. Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Muğla’daki barajlarda doluluk oranlarını açıklayan DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, 6 baraj ve bir gölette 30 Ocak 2015 tarihi itibari ile doluluk oranının yüzde 77 olduğunu ve yaz sezonunda su sıkıntısının yaşanmasının mümkün olmadığın açıkladı.
AKKÖPRÜ BARAJINDA DOLULUK ORANI YÜZDE 74
Bölgenin en büyük barajı ve aynı zamanda elektrik üretiminin de yapıldığı Akköprü Barajı ve HES’te son yağışlardan sonra doluluk oranı yüzde 74’e yükseldi. Muğla bölgesindeki barajların toplamının üç katı su tutma hacmine sahip Akköprü barajının ardından ikinci büyük baraj ve aynı zamanda Bodrum Yarımadasının su ihtiyacın karşılayan Geyik Barajında ise doluluk oranı yüzde 93’e ulaştı. Bu barajları sırası ile Bayır Barajında yüzde 98,48, Mumcular barajı yüzde 66, Derince Barajında yüzde 29,32, Akgedik barajında yüzde 56 ve Kazan Göletinde de yüzde 69,43’lütk doluluk oranına ulaştı.
Şubat, Mart ve Nisan aylarında yaşanacak yağmur yağışları ile bölgedeki tüm barajlarda doluluk oranlarının ortalama yüzde 90’lara ulaşması bekleniyor.