Barda 2 kişiyi öldüren marangozun cezası kesildi!

Barda 2 kişiyi öldüren marangozun cezası kesildi!

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten iki kişiyi öldürmek ve yaralamak” suçlarından tutuklu olarak yargılanan 57 yaşındaki İ.A., son defa hakim karşısına çıktı. İki sene önce bir barda tartışınca tabancayla ateş ettiği Bülent Öztaş ile aynı masadaki garson Emine Bekereci'nin ölümüne, C.G. (61) ve K.K.'nin (32) ise yaralanmasına sebep olmakla suçlanan 2 çocuk babası marangoz sanık, son sözünde çok pişman olduğunu söyledi.

Davaya müşteki olarak katılan maktul Bülent Öztaş’ın babası E.Ö. ile annesi Ş.Ö., tek çocukları Bülent’i kaybettiklerini belirterek, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Olayda yaralanan mağdur C.G. da sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık İ.A.’yı, Bülent Öztaş ve Emine Bekereci'yi öldürmekten iki ayrı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanık hakkında C.G.’ye yönelik öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl, K.K.’yi yaralamaktansa 12 yıl hapse mahkum etti.

Maktul Bülent Öztaş’ın annesi Ş.Ö. gözyaşlarını tutamadı. Baba E.Ö, “Tek adalete güvendik. Adalet yerini buldu” diye konuştu.

BERAATİNİ İSTEMİŞTİ

İlk duruşmadaki ifadesinde olay günü bara alkol almak için gittiğini söyleyen İ.A., “Ben içerken kazayla rakı bardağı devrilmişti. Daha sonra yanıma gelen bir genç bana, ‘Adam gibi otur’ diyerek hakaret etti. Ben de, ‘Sen kim oluyorsun, buranın sahibi misin?’ diye sordum. Yanımdan gidip biraz ilerideki başka bir masaya oturdu. Masadaki kadınlarla birlikte bana bakıp sürekli gülüyordu. Ben de onlara dönerek 'Neden gülüyorsunuz?' diye sordum. Bunu üzerine masadan kalkan bu genç üzerime saldırdı. Ben de belimdeki tabancayı çıkararak saldırısını engellemek için bir el ateş ettim. Garsonlar bana müdahale edince elimdeki tabanca patlamaya devam etti. Bu sırada diğer şahıslar vurulmuş. Ben kimseyi öldürme kastıyla ateş etmedim. Olay sebebiyle de çok pişmanım. Beraatimi istiyorum” diyerek kendini savunmuştu.