Bartın’da Adli Yıl Açılış Töreni Düzenlendi

Bartın’da Adli Yıl Açılış Töreni Düzenlendi

Bartın’da 2014-2015 Adli Yıl Açılışı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle yapıldı.
Törene, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Sivrikaya, Baro Başkanı Kamil Altan, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Adli yılın açılışı nedeniyle Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş ve Bartın Baro Başkanı Kamil Altan, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Daha sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Bartın Baro Başkanı Kamil Altan, yeni adli yılının tüm Bartın’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
Avukatlık mesleğinin kalitesinin artırılması için meslek içi eğitimin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Altan, “2014 -2015 Adli Yılının tüm Bartın’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz. Sav, savunma, yargıç, yargılama faaliyetinin vazgeçilmez üç unsuru olmakla birlikte, demokratik hukuk devletlerinde yargılama faaliyetinin merkezini savunma hakkı oluşturur. Yargılama faaliyetinin merkezine savunmayı, yani avukatı koymadığınızda, ona yargılama faaliyeti denemez. Meslekleri gereği hayatın tam içinde olan, toplumun hemen her kesimi ile temas halinde bulunan avukatlar, başka ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de pek çok sosyal sorumluluk projesinin destekçisi, kültürel, sanatsal, fikirsel veya hayır amaçlı derneklerin üyesidirler. Avukatlar ve barolar, sadece bunlar için değil, aynı zamanda hukuk devletinin yerleşmesi, toplumda hukuka aidiyet bilincinin gelişmesi, demokrasinin kurumsallaşması, özgürlükler alanının genişlemesi, insan haklarının korunması konularında da çaba harcarlar" dedi. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyor, yeni dönemde adliyemize tayin olan hakim ve savcılarımıza Bartın Barosu adına görevlerinde başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum“ dedi.
Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş ise yaptığı konuşmada, “2014-2015 adli yılının başlangıcında mutlu, heyecanlı ve kıvançlıyız. Hakkın, sahibine teslim edilmesinde etkin rol oynayan ve devletin üç erkinden biri olan yargı, görev ve yetkisini anayasa ve yasalardan almaktadır. Yargı, herhangi bir kişi veya kuruluşa bağlı olmayıp, tamamen bağımsız ve tarafsızdır. Yargı, görevini yaparken ve gücünü kullanırken hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep, siyasi görüş ayırımı yapmaz. Her zaman hak ve hukuka uygun karar verir. Verilen yanlış kararların ve yapılan hatalı uygulamaların sorumluluğu bu hatayı yapan kişilere aittir. Tüm yargıya teşmil edilemez. Bağımsız ve tarafsız yargı mensupları olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağımsız, tarafsız, etkin, süratli ve adil olarak görev yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılın milletimize ve tüm yargı camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Tören, Bartın Adliyesi’nde düzenlenen kokteyli kahvaltı ile sona erdi.