Başbakan Erdoğan “Maskeler düştü“

Başbakan Erdoğan “Maskeler düştü“

İşte satır başları...

Biz büyüklerimizden ben değil biz demeyi öğrendik. Şahsi hırsları törpülemeyi, nefsi değil davayı öne çıkarmayı öğrendik. Biz hiç bir zaman aslını inkar edenlerden, tarihini unutanlardan köklerini inkar edenlerden olmadık. Gençlerimize baktığımızda gayretlerimizin boşa gitmediğini görüyoruz.

HASIMLARIMIZ DA ÇALIŞIYOR


Bizden önceki nesiller çok zor şartlar altında mücadele verdiler, inanç ve değerlerin baskı altına alındığı dönemler yaşadık. Özgürlüğn kısıtlandığı dönemlerden geçtik partilerimizin kapandığı günleri gördük. Eskilerin manasız yasaklarını kaldırdık. 77 milyonun kardeş olacağı bir Türkiye'nin inşa edilebileceğini herkese gösterdik. Ancak kazanımlarımızı muhafaza etmek elde etmekten daha zordur. Zirveye ulaşmaktan zor olan zirvede tutunabilmektir. Şu anda asla rehavet kapılmadan hem kazanımlarımızı muhafaza etmemiz hem de yenilerini eklememiz gerekiyor. Biz nasıl çalışıyorsak hasımlarımız da öyle çalışıyor.

MASKELER DÜŞTÜ

Aralık ayında hükümete yönelik ciddi bir saldırı yaşadık. Yolsuzluk baahnesi altına hükümetimize darbe gerçekleştirilmek istendi. Başarılı olsalardı kaybeden tüm Türkiye olacaktı. Saldırıyı gerçekleştirenleri benim kadar tanıyorsunuz. Bu saldırıyı gerçekleştirenler partileri kapatan zihniyettir. Cemaat görüntüsü altında vatanına ihanet şebekesi kurmuş bir örgüttür. 1980'de gittiler askeri müdahaleyi desteklediler. 90'larda başörtüsü mücadelesinin karşısında oldular. 28 Şubat'ta darbecilerin yanında yer alıp imam hatiplerin kapatılmasını desteklediler. Son bir kaç yıl içinde de bu örgüt ne kadar nankör, ihanet içinde olduğunu gösterdi. Kendileri dışındaki her hareketi yok saydılar. Onların nasıl bir hesabı varsa Allah'ın da milletin de bir hesabı var. Hesapları duvara çarptı. Ne olduklarını neye hizmet ettiklerini gördük. Maskeler düştü gerçek yüzleriyle tanıştık. Bunların meslesi şahsımla, ailemle, partimle değil bizimle olduğu kadar sizinledir.

PENSİLVANYA'NIN İSRAİL'E KARŞI BİR AÇIKLAMASINI DUYDUNUZ MU?

Hopa'da vandallık yapanların nereden beslendiğini biliyoruz. Pensilvanya'nın İsrail'e karşı bir açıklamasını duydunuz mu?Ne diyordu 'Otoriteden izin almalılar' diyordu. Otorite kim? Biz zaten izni verdik.Ama bunlara göre İsrail. 25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı selam örgütü adı altında bizleri de sizleri dahil edip derdest edeceklerdi. Allah'a hamdolsun hesapları bozuldu. Şimdi başka hesaplar içindeler. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir kez daha şer ittifaklarını kurdular.

KILIÇDAROĞLU İSRAİL'İ KINASANA

Karşımızda Orta Doğu'daki mazlumların çığlığına kulak tıkayan vicdansızlar var. Kılıçdaroğlu İsrail'i kınasana. Esed'le fotoğraf çektiren senin adamların. 10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir seçim yapılacak. İnşallah yeni Türkiye kazanacak. 10 Ağustos'ta eğer seçilirsem içinizden bir kardeşiniz seçilmiş olacak. Adaylığım açıklandığında da ifade etmiştim; bu bir bitiş değil. Bu miletimiz bayrağımız için yeni bir açılış olacaktır. Bu yeni süreçte de bir arada olmaya devam edeceğiz.