Başkan Adayı Akgün, Sağlık Çalişanlari İle Bir Araya Geldi

Başkan Adayı Akgün, Sağlık Çalişanlari İle Bir Araya Geldi

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkan Adayı Süleyman Akgün, sabah kahvaltısında önce basın mensupları ile bir araya geldi, daha sonra ise, sağlık çalışanları ile hastanede buluştu.
Akgün, basın mensuplarına adaylık sürecinde yaptığı çalışmalar ile başkanlığa geleceği zaman yapacağı çalışmalar hakkında konuştu. Akgün, daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, sağlık çalışanları ile hastane bahçesinde bir araya gelerek sağlık çalışanlarının sorun ve sıkıntılarını dinledi. Hastane çalışanlarıyla tek tek sohbet eden Akgün, burada yaptığı açıklamada ise, “Bugün burada Sağlık Sen Şubemizin 4. Olağan Kongresinde başkan adayı olduğumuzu açıklamak için toplanmış bulunuyoruz.
Görünen lüzum ve arkadaşlarımızın da ısrarı ile başkan değil, hizmetkar olmak için çıktığımız bu yolda, hepinizden destek ve dualarınızı bekliyoruz. Başlatmış olduğumuz bu mücadelemizde en önemli vurgumuz ayrımcılığa karşı durmak olacak. Yıllarca yönetim tarafından belirlediği delegelerin seçtiği kadroların yönettiği Sağlık- Sen Adıyaman Şubesi son dönemde giderek bir saltanata dönüşmüştür. Ve üyelerimizin seçme hakkı ellerinden alınmıştır. Demokrasilerin gereği olan seçme hakkını gerçek sahibi olan üyelerimize yeniden kazandırdığımız için, kendimizi sürece başlarken bu seçimi kazanmış sayıyoruz. Sırf bu nedenlerden dolayı, halen birçok üyemizin adresini bilmediği sendika binamızı, asıl sahibi olan üyelerimizin hizmetine açacağız. Çalışanlarımızın sorunlarına çözüm bulacağına inandığı ve kendine ait hissettiği bir sendika haline getirme gayesi ile başlattığımız çalışmalarımızda, üyelerimize 24 saat hizmet verme taahhüdünde bulunuyoruz. Buna inandığımız için biz varız.
Geçmiş dönmelerde sendikaya emek veren arkadaşlarımıza, yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Anacak mevcut zihniyetin devamı olan anlayışa müsaade etmeyeceğimizi ve buna bayrağı daha ileriye taşıyacağımıza inandığımız için bugün bu göreve takip olduk. Adıyaman’da, son yıllarda artan sağlıkta şiddet olaylarına karşı sendika olarak gerekli hassasiyet maalesef gösterilmemiştir. Sağlıkta şiddet olaylarının üzerine kararlılıkla gideceğimizin bilinmesini isteriz. Hizmeti il, ilçe ve köylerdeki üyelerimizin ayağına götürerek onların hep yanında olacağız. Onların bizlere ulaşmasını beklemeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle çıktığımız bu yolda her şeyin tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına hayırlı olmasını diliyoruz. Hz. Mevlana’nın da dile getirdiği gibi “ Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil” şeklinde konuştu.