Başkan Ak, Filistin Büyükelçisine Veda Yemeği Verdi

Başkan Ak, Filistin Büyükelçisine Veda Yemeği Verdi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, görev süresini tamamlayan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Maaouruf’un onuruna veda yemeği verdi.
Keçiören Estergon Kalesi Ören Köşk’te düzenlenen yemeğe Filistin Büyükelçisi Nabil Maaouruf’un yanısıra Fas, Katar, Lübnan, Ürdün, Moritanya, Arap Birliği ve Irak Büyükelçileri de katıldı. Büyükelçi Maarouruf ile görev süresi boyunca çok güzel bir işbirliği içerisinde çalıştıklarını ve güzel hizmetlere imza attıklarını belirten Başkan Mustafa Ak, “Keçiören Belediyesi olarak Filistin Kültür Haftaları’na ev sahipliği yaptık. Her sene düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Filistin’i konuk etmekten mutluluk duyduk. Ayrıca Filistin’deki kardeş belediyelerimiz ile ortak çalışmalarımız ve karşılıklı fikir alışverişimiz de sürüyor” dedi.
Maaouruf’un Filistin’e çok faydalı hizmetlerde bulunduğunu kaydeden Başkan Ak, “Bundan sonraki yaşantısında da başarılarının devamını diliyorum. Filistinli kardeşlerimizin çekmiş oldukları acıları biliyoruz. Kendi ülkelerinde özgürce yaşadıkları bir Filistin için dua ediyoruz. Kardeş Filistin halkına bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” mesajını verdi.
"KARDEŞİM MUSTAFA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Büyükelçi Maaouruf ise, Türkiye’de bulunduğu süre içinde en yakın ilişkileri Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile kurduğunu kaydetti. İkamet ettiği konutun Çankaya sınırları içinde bulunduğunu hatırlatan Maaouruf, “Ama gönlümüz Keçiören’deydi. Keçiören Belediyesi ile birlikte birçok kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Filistin ile ilgili gösterilerde en ön saflarda hep Başkan Mustafa Ak’ı gördük. Kendisinden birçok isteğim oldu, hepsi de gerçekleşti. Gazze bölgesinden gelen savaş yaralıları için çok yardımları dokundu” dedi.
Keçiören Belediyesi’nin duruşu ile Türk hükümetinin duruşunun hep aynı doğrultuda olduğunu vurgulayan Nabil Maaouruf, “Filistin’e verdiği destek için Türk hükümetine ve halkına çok teşekkür ediyorum. Kardeşim Mustafa gönülden Filistin davasını sahiplendi. Bundan sonra Filistin’de Keçiören’in bir elçisi olacağım” diye konuştu.
Yemeğin sonunda Başkan Ak, başarılı hizmetlerinden ötürü Filistin Büyükelçisi Maaouruf’a teşekkür plaketi verirken, Maaouruf da Başkan Ak’a Kudüs tablosu hediye etti.