Başkan Ali Ay'dan flaş kongre kararı!

Başkan Ali Ay'dan flaş kongre kararı!

Bursaspor Başkanı Ali Ay, dün akşam AS TV'de yayınlanan Markaj programında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sunduğu programa telefonla bağlanan Ali Ay, takımın kötü gidişiyle ilgili gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Takım kaptanlarıyla bir araya geldiğini belirten Ali Ay, "Herkes çok üzülüyor. Takım kaptanlarını yanıma çağırdım. Onların görüşlerini aldım. Ortaya ilginç konular çıktı. Mesela devre arasında Antalya'da iyi çalışmadıklarını söylediler. Deniz ve Sercan'ın kadro dışı bırakılmasına üzüldüklerini dile getirdiler. Aslında bu hoşuma gitti. Arkadaşlarına sahip çıkmaları, takımdaşlık adına sevindirici bir durum. Bize en kısa zamanda iyi duruma geleceklerini belirttiler" dedi.

'BU FIRSATI VERMEYECEĞİM' 

Deniz Yılmaz'ı gördüğü kırmızı karttan dolayı takımdan, teknik heyetten, ve camiadan özür dilemediği için kadro dışı bıraktıklarını ifade eden Ali Ay, "Sercan konusu daha başka. Sercan bizim evladımız. Ona sahip çıkmak istedik. Ama tembel. Onun daha fazla sorumluk alması gerekirdi" şeklinde görüş belirtti. Takımın çok iyi çalıştığına vurgu yapan Ali Ay, "Göreceksiniz iki hafta sonra bu takım çok daha iyi olacak" ifadelerini kullandı. Kamuoyunda negatif bir algı oluştuğuna da değinen Ali Ay, "Bunu değiştirmemiz lazım. Biz sezon başında 'şampiyon olacağız' diye bir şey söylemedik. Mayıs ayında kongreye gitme gibi kafamda bir düşünce olmuştu. Ama son yaşanan olaylardan sonra bu düşünceyi sildim. Bursaspor çok büyük bir marka. O markanın değerinin düşmesini isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğim. Yönetime de bu düşüncemi söyleyeceğim" diye konuştu.

'PARA KONUŞMAYACAĞIM' 

Sürekli para konularını gündeme getirmesiyle ilgili aldığı eleştirilerle ilgili de görüşlerini aktaran Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Bursaspor'un gerçeklerini anlatmaya çalışmak istedim. Yakında bir Divan Kurulu toplantımız var. Orada her şeyi en ince detayına kadar anlatacağım. Ondan sonra para konuşmayacağım. Yakında çok sevindirici gelişmeler olacak. Bunun müjdesini vereceğim" dedi.

'HAKKIMIZI YEDİRMEM' 

Kayserispor maçında yenilen golde 142 cm'lik ofsaytın görülmemesi hakkında da görüşlerini aktaran Ali Ay, "Bu sorunda sessiz kalmıyorum. Bursaspor'un hakkını yedirmem. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le konuştum. Ona sıkıntımızı dile getirdim. Yarın (Bugün) MHK Başkanı'yla konuşacağım. Hakemlerin performansıyla ilgili şikayetimi dile getireceğim" diye konuştu.

'OZAN İPEK NUMARAMI PAYLAŞTI' 

Bursaspor Başkanı Ali Ay, son dönemde kendisine ulaşılamaması yönünde yapılan eleştiriye şu sözlerle yanıt verdi: "Benim iyi niyetim kullanıldı. Eski futbolcularımızdan Ozan İpek telefon numaramı sosyal medya hesabından paylaştı. O dakikadan sonra telefonum susmadı. Gelen binlerce telefondan sonra telefon numaramı değiştirmek zorunda kaldım. Bu süreçte ağza alınmayacak sözlerle de karşılaştım. Bunu Bursasporlu taraftarlarımıza yakıştıramadım. Sonuçta ben bir kulübü ve bir camiayı temsil ediyorum."