Başkan Eroğlu’dan Ağaç Kestiren Başkan Salman’a Tepki

Başkan Eroğlu’dan Ağaç Kestiren Başkan Salman’a Tepki

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, isim vermeden üst geçit yapmak için ağaç kestiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı eleştirerek, “Birileri bugün o güzel ağaçları hızarla, baltalarla katlederken bizde tam tersi yeşili koruyoruz” dedi.
Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen programla Gıj Gıj Dağı eteklerine 3 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Müftüsü Ahmet Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile çok sayıda öğrencinin katıldığı fidan dikme programı Oğulbey Mahallesi’nde yapıldı. Törende konuşma yapan Başkan Eroğlu, sloganlarının “10 Bin Fidan Dikiyoruz” olduğunu ifade ederek, “İnşallah her yıl bu sayımızı iki katına çıkartarak fidan dikerek doğamızı, çevremizi ağaçlarla yeşile boyamanın mücadelesi içinde olacağız. Çünkü dinimizde bize aslında bunu emrediyor. Birçok hadiste ağaçla yeşille ilgili peygamberimizin söylemleri var. Bu anlamda da biz bunu yerine getirmiş oluyoruz. Diğer taraftan doğa hepimizin bu doğada hep beraber yaşıyoruz. Ne kadar ağaçla bezenmiş ortam olursa hepimizin gönlü açılıyor” diye konuştu.
Başkan Eroğlu, konuşmasında isim vermeden üst geçit yapmak için ağaç kestiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Birileri bugün ağaç keserken, ne yazık ki ağaca sahip çıkmazken, o güzel ağaçları hızarla, baltalarla bugün katlederken bizde tam tersi yeşili koruyoruz. Yeni yeni fidanlar, ağaçlar dikiyoruz. Bu anlamda da örnek olmak istiyoruz. Aslında bu da bunun göstergesi, dikeceğimiz bu fidanlar büyüyerek bizden sonraki nesillere miras kalacak. Bizler babalarımızın dedelerimizin diktiği ağaçların gölgesinde gölgeleniyor nefes alıyoruz.”
Başkan Eroğlu, konuşmasının ardından törene katılanlarla birlikte fidan dikti. Programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.