BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU, TRABZON’DAKİ NÜFUS ARTIŞINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU, TRABZON’DAKİ NÜFUS ARTIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Trabzon’un nüfusunun 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,12 oranında artmasını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un nüfusunun artması, şehrimizin daha yaşanılabilir olması ve tercih edilebilirliğinin artmasının göstergesidir” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) resmi verilerine göre, 2013 yılında 758 bin 237 olan Trabzon’un nüfusu 2014 yılında 8 bin 545 kişi artarak 766 bin 782’ye yükseldi. Trabzon’un nüfusunda yaşanan yüzde 1,12’lik artışı değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaşanan nüfus artışının Trabzon’un daha yaşanılabilir olması ve tercih edilebilirliğinin artmasının göstergesi olduğunu kaydederken Trabzon’un nüfus alanında istenilen yerlere gelebilmesi için sanayileşmenin önemine dikkat çekti.
2014 yılında yaşanan nüfus artışının çok sevindirici bir durum olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzu ne kadar daha geliştirebilirsek ve ne kadar daha yaşanılabilir kılabilirsek, şehrimiz nüfus konusunda o kadar daha fazla itibar edilir olacak. Elbette bu sadece belediyecilik hizmetleri, altyapı hizmetleriyle olabilecek bir iş değil. Bunlar mutlaka gerekli, bunun gayretindeyiz ama bilelim ki ‘Trabzon’da sanayi olmaz’ düşüncesine katiyetle karşıyım” dedi.
TRABZON’DA SANAYİ OLMAMASI İÇİN HİÇBİR SEBEP YOKTUR
Trabzon’un çok özverili ve gayretli sanayicilere sahip olduğunu ifade ederken, şehrin sanayi için avantajlarını da sıralayan Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu:
“Trabzon bugün otoyolu ile Ankara’ya 7-8 saatte bilemediniz 9 saatte ulaşılabilen bir kent. Şehrimiz, İstanbul’a 14-15 saatte ulaşılabilen; uluslararası günlük giriş-çıkış kapıları bulunan havaalanı ve limanı mevcut olan, ılıman iklime sahip, ulaşımın iklim hava koşulları nedeniyle sekteye uğramadığı, deprem yönünden Türkiye’nin en güvenli bölgelerinden bir tanesi. Yani sanayi için birçok imkânların var olduğu, insanlarının mert, sevecen, çalışkan olduğu bir bölge. Bu bakımdan Trabzon’da sanayi olmaması için hiçbir sebep yoktur.”
Sanayinin yanı sıra eğitim ve sağlık alanında Trabzon’un tam bir merkez haline gelmesi için çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Büyükşehir Belediye başkanı Gümrükçüoğlu, “Biz şu an da Akçaabat Şinik OSB’nin yolunu Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaktayız. Vakfıkebir OSB’nin tamamlanması çalışmasının bütün hazırlıkları gerçekleştirilmiş durumda. Beşikdüzü OSB’nin ilave alanını yapmış bulunmaktayız. Arsin OSB’nin ilave alanlarını yeniden ihdas etmeye gayret etmekteyiz. Tüm bunlar aslında Trabzon’un sanayi yönünden de tercih edilmekte eksikliğinin olmadığını göstermektedir. Sadece bunlarla da yetinmiyoruz. Trabzon’daki tüm paydaşlarımızla ikinci bir kamu üniversitesini hedefliyoruz ve buna ulaşacağız. Bu arada da tarihten beri sağlığın bir merkezi olan Trabzon’u sağlık alanında daha da geliştirip ve ikinci bir vakıf üniversitesini de şehrimize kazandırdığımızda çok daha fazla nüfus barındırabilen bir kent haline geleceğimizi de ifade edelim. Yani sanayide, ulaşımda, ticarette, sağlıkta, eğitimde yükselen bir yıldız olmak için tüm Trabzonluları, dışarıda olan Trabzon kökenlileri ve Trabzonlu olmayıp ta bu güzel tabiatta yaşamak isteyenlerin Trabzon’a teşrifini bekliyor ve istiyoruz” diye konuştu.