Başkan Karalar’dan Tüp Bebek Müjdesi

Başkan Karalar’dan Tüp Bebek Müjdesi

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, halk sağlığına yönelik çalışmalar kapsamında tüp bebek tedavisi için özel bir hastaneyle görüştüklerini açıkladı. Anlaşmanın sağlanması halinde çocuk sahibi olamayan yüzlerce aile için bir umut kapısı açılacak.
Seyhan Belediye Meclisi’nin dördüncü toplantısında söz alan Serap Torun, çocuk sağlığı ve kanser hastalığı gibi birçok önemli hastalığa karşı farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) kuruluşlarında ailelere eğitimler verilmesini talep etti. Eğitim konferanslarının 6 ay - 1 yıl gibi kısa sürelerle sınırlandırılmaması gerektiğini dile getiren Torun, Seyhan’da yaşayan her 5 kişiden 1’inin kanser olduğunu ve bu yıl içerisinde sadece eylül ayına kadar 350 kişinin kanser hastalığıyla mücadele ettiğine dikkat çekti.
Seyhan Belediyesi olarak sağlık konusuna ayrıca ağırlık verdiklerini ifade eden Zeydan Karalar ise, üniversiteden, sağlık hizmetlerinde çalışacak bir doçent transfer ettiklerini ve Tabipler Odası ile de görüşmeler halinde olduklarını belirtti. Çocuk sahibi olamayanları da sevindirecek bir açıklama yapan Başkan Karalar, “Özel bir hastaneyle görüşüyoruz. Seyhan Belediyesi olarak yüzlerce çocuksuz aileye tüp bebek tedavisi yaptıracağız” diye konuştu.