Başkan Karaosmanoğlu Dilovası’nda İncelemelerde Bulundu

Başkan Karaosmanoğlu Dilovası’nda İncelemelerde Bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Dilovası ilçesinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Dilovası’na gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası’nda yapımı devam eden projeleri inceleyerek, yapılması düşünülen projeler hakkında da bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu’na Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve Dilovası Belediye birim müdürleri eşlik etti.
Başkan Karaosmanoğlu ile ziyaretini Dilovası Belediyesi tarafından projelendirilen Dilovası ve Tavşancıl arasında kalan yaklaşık 50 dönümlük alanın mesire alanı olarak kullanılması çalışmasını yerinde inceleyerek, Başkan Toltar ve birim müdürlerinden bilgi aldı. Projeyle ilgili bilgileri yerinde alan Başkan Karaosmanoğlu, 50 dönümlük alanı çok beğenirken alanın halka açılması ve mesire alanı yapılması için Büyükşehir Belediyesi olarak destek vereceklerini belirtti.
Başkan Karaosmanoğlu, Toltar, Akbulut ve birim müdürleri daha sonra Tavşancıl sahile inerek sahilde yapılması düşünülen projeler hakkında bilgiler aldı. Tavşancıl sahili 2. etap projesi hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, atıl durumda olan Tavşancıl sahilinin halka açılmasının çok önemli olduğunu ancak Dilovası halkının yoğun ilgisi nedeniyle Dilovası Belediyesi tarafından yapılması planlanan 2. etabında biran önce yapılması için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Tavşancıl sahili ziyaretini çay bahçesinde uzun süre sohbet ederek sürdüren Karaosmanoğlu, Başkan Toltar’dan çalışmalarını hızlandırmasını isteyerek, "Dilovası’na vizyon katacak Türkiye’nin önemli projelerinden biri olan Körfez Geçiş Köprüsü 2015 yılı sonunda açılacak. Cumhurbaşkanımız bu büyük projenin takipçisi ve açılışını da bizzat kendisi yapacak. Bu proje Dilovası için büyük bir şanstır" dedi.
Dilovası’nın çehresinin değişmesinin gerektiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim bundan sonra yapacağımız en önemli şey Dilovası’nın vitrinini değiştirmek. Dilovası’nı güzelleştirmek. Köprüyle birlikte buranın vizyonuna değer katmak olacaktır. Büyükşehir olarak artık Darıca ve Gebze’nin vizyon sorunu kalmadı. Bundan sonra işimiz Dilovası’nı güzelleştirmek olacak. Dilovası’nın güzelleşmesi vizyonunu değiştirmesi için Dilovası Belediyesi olarak daha güzel projeler ortaya çıkartmak lazım. Bizler her zaman Dilovası Belediyesi’nin ve Dilovası halkının yanındayız. İnşallah Ali bey ve ekibi daha güzel projeler yapacak ve bizlerde onlara destek olacağız" diye konuştu.
Tavşancıl sahilde çay keyfi yapan Başkan Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Toltar ve AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Akbulut vatandaşlarla bir süre sohbet ederek çalışmalar hakkındaki düşüncelerini aldılar.