Başkan Köşker Derneklerin Yanında

Başkan Köşker Derneklerin Yanında

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, hemşehri derneklerinin düzenledikleri kaynaşma etkinliklerine katılarak çalışmalarına destek verdi.
Hemşeri ve kültür derneklerine, yöre kültürlerinin yaşatılmasında ve Gebzelilik ortak kültürünün oluşmasında önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü her fırsatta belirten Başkan Köşker, hemşehri derneklerinin etkinliklerini katılarak destek veriyor. Kısa adı KOSİDEF olan Kocaeli Sinoplular Dernekler Federasyonu tarafından Hünkar Çayırı’nda bu yıl ilki düzenlenen 1. Sırık Kebabı Festivaline katılan Başkan Köşker, Gebze’de yaşayan Sinoplular tarafından ağırlandı.
Festivale katılımın ardından Cumaköy’e geçen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzeliler Derneği tarafından düzenlenen Mancarlı Pide etkinliğine konuk oldu. Sanatçı Arif Susam’ın sahne aldığı etkinlikte Gebzeli hemşehrilerini yalnız bırakmayan Başkan Köşker, daha sonra Yörükleri Gebze’de buluşturan etkinliğe katıldı. Denizli’de düzenlenen ve Yörükleri Gebze’de bir araya getiren buluşmaya konuk olan Başkan Köşker, katıldığı programlarda yaptığı selamlama konuşmasında, Gebze’nin farklı kültürleri bağrında yaşatan bir Anadolu mozaiği olduğunu dile getirdi.
Derneklerin her zaman yanlarında ve destekçileri olmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Köşker, “Hepimizin doğduğu yer farklı olsa da doyduğumuz bir araya geldiğimiz, ikinci memleket olarak bellediğimiz yer olan Gebzemizi birlikte daha modern bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ortak paydamız olan Gebzemizin siz değerli sakini hemşehrilerimizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.