Başkan Köşker Osmanlıca Dersine Girdi

Başkan Köşker Osmanlıca Dersine Girdi

GESMEK’te verilen Osmanlıca kursunu ziyaret eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, verilen dersi kursiyerlerle birlikte dinledi.
GESMEK’te verilen Osmanlıca kursunu ziyaret eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, kursiyerlerle birlikte ders dinledi. Gebze Belediyesi’nin eğitim hizmeti Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları(GESMEK) çatısı altında 4 yıldan beridir verilen Osmanlıca kursuna katılan Gebzeliler, ata yadigârı Osmanlıca’nın gramer yapısı ve konuşma özelliklerini öğreniyor. Haftanın iki günü toplam 4 saat verilen Osmanlıca kursuna katılan GESMEK kursiyerlerini ders esnasında ziyaret eden Başkan Köşker, öğrencilerle birlikte ders dinledi.
Usta öğretici Mehmet Arslan’ın verdiği dersi öğrencilerle birlikte dinleyen ve ders sonunda kursiyerlerle sohbet eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze sanayisinin yanı sıra, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği, Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Osman Hamdi Bey Müzesi, Eskihisar Kalesi birçok tarihi değeriyle Gebze bir tarih ve kültür şehri. Tarihimize sahip çıktığımız gibi dilimize de sahip çıkıyoruz. Geçmişine sahip çıkmayan milletler geleceklerine de sahip çıkamaz anlayışıyla hareket ederek tarihimizde önemli bir yere sahip olan Osmanlıca’nın öğrenilmesi gelecek kuşaklara aktarılması için GESMEK çatısı altında 4 sene önce kurslarımızı açtık.
Gebzeli hemşerilerimizin kursumuza ilgisi ve katılımı her sene artıyor. Dünyada tarihçilerin yararlandığı Osmanlıca’dan istifade edilmesi için açtığımız kursumuzda derslerimiz sürüyor. Emeği olan herkesi kutluyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, hükümetimizin aldığı karar neticesinde Osmanlıca okullarda okutulacak. Bu doğru kararla geçmişle bugün arasındaki kopukluğun giderilmesi için önemli bir adım atılmış olacak. Bu vesileyle kursumuza ilgi ve katılım gösteren tüm kursiyerlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendilerini kutluyorum” dedi.