Başkan Tarhan’dan ‘kent Estetiğine Duyarlı Olun’ Çağrisi

Başkan Tarhan’dan ‘kent Estetiğine Duyarlı Olun’ Çağrisi

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 1/5000 ölçekli nazım imar planının yapılmasında tüm sivil toplum kuruluşlarını duyarlı olmaya çağırarak, sivil toplum kuruluşlarından bu konuda gelecek teklifleri Büyükşehir belediye Meclisi’nde gündeme getireceğini söyledi.
Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, Meclis Üyesi Mimar Selami Arıcı, Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Kıratlı ve Ruhsat Amiri Tayfun Çayan ile birlikte Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği’ni (MERYAP) ziyaret ederek, kent estetiği konusunda görüş alışverişinde bulundu. MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci ve yönetimi ile görüşen Tarhan, kent düzenini sağlamaya yönelik çalışmaları hakkında görüşlerini bildirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının yapılmasında tüm sivil toplum kuruluşlarını duyarlı olmaya çağıran Başkan Tarhan, sivil toplum örgütlerinden gelecek olan teklifleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getireceğini kaydetti. Kent estetiğinin ihtiyaçlara cevap verilebilmesi için nazım imar planının yapılması gerektiğini vurgulayan Tarhan, Mezitli’ye daha güzel bir gelecek sunma adına herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.
MERYAP Başkanı Ekinci de Mezitli’nin, Mersin’in en gelişmiş ilçesi olduğunu ifade etti. Başkan Tarhan’ın, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar sayesinde Mezitli’nin daha çok gelişeceğine inandığını vurgulayan Ekinci, “Mezitli’ye hizmet vermeniz bizi ciddi anlamda sevindirmiştir. Tek amacımız kentimize faydalı olmak” ifadelerini kullandı.
Mezitli’nin hızla gelişen bir ilçe olduğuna işaret eden Ekinci, sivil toplum örgütü olarak kent estetiği adına gerekli hassasiyeti göstereceklerinin altını çizdi.