Başkan Timur: “iddia Sahibi İddiasini İspatlamak Zorundadır”

Başkan Timur: “iddia Sahibi İddiasini İspatlamak Zorundadır”

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, son günlerde Amasra Belediyesi ve kendisi hedef alınarak asılsız ve iftira dolu haberler yayınlanma olduğunu ifade ederek, "İddia sahibi iddiasını ispatlamak zorundadır" dedi.
AK Parti Amasra Belediye Başkanı Emin Timur yaptığı açıklamada “Son günlerde belli odaklar ve basın kuruluşu tarafından Amasra Belediyesi ve şahsımı hedef alan asılsın ve iftira dolu haberler yayınlanmaktadır. Çamur at izi kalsın taktiği ile kamu oyunda algı operasyonu yapılmaktadır.
"PARTİ DEĞİŞTİRMEMİN ARDINDAN SALDIRLAR ARTTI"
Başkan Timur AK Partiye geçtikten sonra saldırıların arttığını ifade ederek, "2014 yerel seçimlerinin ardından AK Partiye geçmemin ardından sistemli olarak başlatılan saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Belediye Meclisinde yaşanan ve Amasra lehine alınacak kararların tartışma konusu yapılarak geciktirilmesi yada engellenmesi şeklinde başlayan süreç bu gün basın yolu ile isimsiz mektuplarla karalama ve iftira kampanyasına dönüşmüştür. Okuyucu mektubu olarak kamu oyu ile paylaşılan metin içeriği belediye meclis toplantılarında CHP’li bazı meclis üyelerinin dillendirdiği konular ile birebir örtüşmektedir. Yapılan haber içerik olarak siyasi bir amaç için siyasi kimlik sahibi kişiler tarafından şahsımın ve partimin kamu oyunda zayıflatılması amacı ile kullanılmıştır. Doğru tarafsız habercilik ilkesi gereği basın kuruluşu tarafından haberin doğruluğu tarafımıza sorulmamış suçlamaların yöneltildiği belediye başkanlık makamından beyanat alınmamıştır" dedi.
"AMASRA’NIN MENFAATİNE ZARAR VERECEK HİÇ BİR EVRAKI İMZALADIM"
Başkan Timur açıklamasının devamında, "27 Ocak’ta haber yaparak belediyemizi suçlayan basın kuruluşu Amasra Belediye Başkanı olarak suçlamalara cevaben yaptığım açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden yine aynı basın kuruluşu tarafından okuyucu mektubu olarak adlandırılan suçlamaların yer aldığı bir haberin yayınlanması bir takım çevreler tarafından sistemli şekilde belediyemize saldırıldığının açık göstergesidir. CHP’li Belediye Başkanı olduğum dönemde alınan kararların altında meclis üyesi olarak imzaları olan kişiler attıkları imzaların doğruluğundan emin ve sorumluluğunu taşıyacak kadar kendilerine güvenleri var ise bu gün biz de aldığımız kararların ve attığımız imzaların sonuna kadar arkasındayız. Yanlış olan Amasra’nın menfaatine zarar verecek hiçbir oluşuma dahil olmadık ve hiçbir evrakı altına imza atmadık. Amasra’nın geleceğine, ilerlemesine, ekonomik olarak gelişmesine engel olacak bu tür siyasi çekişme ve oyunların içerisinde yer almayacağız. Siyasi arenada istedikleri sonucu elde edemeyenlerin isimsiz mektuplar ile basın üzerinden saldırmalarını Amasra halkının taktirine bırakıyorum. Ayrıca iddia sahipleri iddialarını ispatla mükelleftir. Bahse konu basın kuruluşunun yayınladığı okuyucu mektubunda yer alan söylemlere ne verecek cevabım ne de zamanım mevcut değil. Okuyucu mektubunda bahsedilen bütün suçlamalar Amasra Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantılarda CHP li meclis üyeleri tarafından dile getirilen söylemler. Belediye olarak meclis toplantılarını internet üzerinden canlı yayın yapmak suretiyle yayınladık İddiaların cevabını ve meclis toplantılarını şeffaf şekilde halkımız ile paylaşmıştık. Yapılan iftira dolu haberde yaralan suçlamaların cevabını merak edenler internet üzerinden Belediye Meclis Toplantı kayıtlarını inceleyebilir” dedi.