Başkan Tok, Yaşlıları Ağırladı

Başkan Tok, Yaşlıları Ağırladı

Huzurevinde kalan yaşlıları Acem Tekkesi’nde ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yaşlısına sahip çıkmayan toplumların geleceği olmaz" dedi.
Başkan Erdoğan Tok, Büyükşehir Belediyesi Huzurevi ile Hasköy Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılarla Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde bir araya geldi. Eşi Hatice Tok ile birlikte Acem Tekkesi’nde düzenlenen programa katılan Başkan Erdoğan Tok, huzurevi sakinleriyle kucaklaşarak hal ve hatırlarını sordu. Ellerini öperek yaşlıların hayır dualarını alarak Başkan Tok, "Yaşlılarımız, toplumumuzun ulu çınarıdır" diye konuştu.
Erdoğan Tok şöyle devam etti: "Yaşlısına sahip çıkmayan toplum yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlılarımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır. Bu manana sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk ve duyuyorum. Gözlerinizde öyle güzel bakışlar var ki, o bakışlar bizlere moral oluyor. Hayır dualarınız bizlere güç veriyor.”
Başkan Erdoğan Tok’un konuşmasının ardından Niyazi Öztürk’ün kendisinin kaleme aldığı ve okuduğu duygu yüklü Çanakkale şiiri herkesi duygulandırdı. Çanakkale Savaşı’nda çekilen zorlukları, mücadeleyi ve acıları anlatan şiir okunurken bazı yaşlılar ellerini semaya kaldırarak dua etti.
ŞİŞKO NURİ YÜREKLERİ DAĞLADI
Okunan şiirin ardından söz alan Yeşilçam’ın unutulmaz sinema sanatçılarından Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin’in sözleri yürekleri burktu. Yaklaşık 300 sinema filminde rol alan, canlandırdığı çocuk tiplemeleriyle tanınan Şişko Nuri’nin "Bizleri unutmayın. Her zaman ziyaret edin. Bizler iki güzel sözle mutlu olan insanlarız" sözleri gözleri yaşarttı.
Yapılan programdan dolayı Başkan Erdoğan Tok’a teşekkür eden Şişko Nuri, "Yaşlıları her zaman hatırlayan, onlarla her zaman yan yana olan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a böylesi güzel bir mekanda bizleri ağırladığı için çok teşekkür ediyoruz. Bizler muhabbete sohbete hasret kalan kişileriz. Bizim gibi yaşlıları her zaman ziyaret edin. Bizler iki güzel sözle, iki güzel cümleyle mutlu olan insanlarız. Allah, Erdoğan Başkanımdan razı olsun. Bizleri unutmuyor yanımıza geliyor. Bizleri gezdiriyor” ifadelerini kullandı.