Başkan Türel: “halkımızın Referanduma İlgisi Beklentimizin Çok Üzerinde Oldu”

Başkan Türel: “halkımızın Referanduma İlgisi Beklentimizin Çok Üzerinde Oldu”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 200 milyon TL’lik projesini oylamaya sunduğu sandıkları ziyaret etti. Türel, halkın oylamaya ilgisinin beklediklerinin çok üstünde olduğunu söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent ulaşımına dahil etmek istediği 200 milyon liralık hafif raylı sistem projesini halkın oylamasına sundu. Sabah saatlerinde 20 mahalle muhtarlığında başlayan seçim heyecanı devam ediyor. Türel de seçim yerlerini tek tek gezerek seçmenlerle sohbet edip, sandık görevlilerine katılım oranlarını sordu.
“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Antalya’nın Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi Muhtarlığı önünde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Türel, referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Başkan Türel, “Bugün gerçekten önemli bir gün. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Katılımcı yönetim adına halkımıza büyük projelerimizi sunacağımıza söz vermiştik. Bugün seçimlerden önce verdiğimiz bir sözü gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. 200 milyon liralık bir projeyi halkımıza yapalım mı yapmayalım mı diye soruyoruz” dedi.
“HALKIMIZIN REFERANDUMA İLGİSİ BEKLENTİMİZİN ÇOK ÜZERİNDE”
Yerel seçimlerden önce Antalyalılara verdiği sözleri tutmaya çalıştığını belirten Türel, halkın isteği doğrultusunda projeye yön vereceklerini söyledi. Halkın oylaması sonucunda olumu görüş çıkması halinde projenin tamamlanacağı tarihi de açıklayan Türel, “Halkımız ne isterse ona göre karar vereceğiz biz de. Bu prensibi her zaman uygulayacağız. Halkımız eğer uygun görürse projeyi 23 Nisan 2016 tarihinde bitirip halkımıza teslim edeceğiz. Sonuçlar 17’den sonra belli olacaktır. Katılımcı yönetim adına önemli bir durum bu. Şu ana kadar ben birçok sandığı gezdim ve halkımızın ilgisinin beklentilerimizin çok üzerinde olduğunu gördüm. Katılan vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
Türel, daha sonra diğer sandık ve mahalleleri ziyaret etmek için Sinan Mahallesi’nden ayrıldı.