BAŞKAN ÜZÜLMEZ FIRTINADA HASAR GÖREN YERLERİ İNCELEDİ

BAŞKAN ÜZÜLMEZ FIRTINADA HASAR GÖREN YERLERİ İNCELEDİ

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçeyi de etkisi altına alan şiddetli lodosun oluşturduğu hasarın durumunu yerinde inceledi.
Meteorolojinin uyardığı lodos fırtınası hafta sonu Kartepe’de pek çok yerde hasara neden oldu. Özellikle Acısu, Ataevler, Nusretiye, Şirinsulhiye, Hikmetiye, İstasyon, Derbent, Dumlupınar ve Köseköy Mahalleleri’nde çatıların uçması sonrası park halindeki araçlar da hasar gördü. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin düşmesi sonucu Derbent Mahallesi’nde büyükbaş hayvanlar telef olurken, Sarımeşe Mahallesi’ndeki seralar da olumsuz etkilendi.
Hafta sonu ilçeyi etkisi altına alan lodos fırtınasının oluşturduğu hasarı yerinde görmek için bir dizi incelemelerde bulunan Başkan Üzülmez’e yardımcısı Zafer Arat da eşlik etti. Başkan Üzülmez, belediye tesislerinin yer aldığı Derbent Kültür Merkezi çevresinde ve Kartepe Sukay Tesisleri başta olmak üzere ilçe genelinde fırtınanın oluşturduğu tahribatın izlerinin sarılacağını belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Zabıta müdürlüğü nezdinde oluşturdukları hasar tespit çalışmalarının hafta boyunca süreceğini kaydeden Başkan Üzülmez, “Yaşanan üzücü olaylardan vatandaşlarımız olumsuz etkilendi. Oluşan hasarın tespiti ve oluşan yıkıntının kaldırılması için ekiplerimizi seferber ettik. Hasar tespit çalışması çerçevesinde ilçe genelinde fırtınadan etkilenen Kartepelilerin yaralarının sarılması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Lodos fırtınasında ilçede can kaybı yaşanmaması en büyük sevincimiz” dedi.