Başkan Üzülmez Mahalle Gezilerine İbrikdere’den Başladı

Başkan Üzülmez Mahalle Gezilerine İbrikdere’den Başladı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yeni yönetim modeli çerçevesinde hayata geçirdiği “Mahalle Gezileri”ni İbrikdere Mahallesi’nden başlattı. Seyyar makam minibüsüyle mahalle gezilerini icracı müdürlerden oluşan ekibiyle gerçekleştiren Başkan Üzülmez, “Sizi dinlemeye geldim.” dedi.
30 Mart Yerel Seçimleri ardından Kartepe Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yeni yönetim modelinin bir ayağı olarak “Kartepe’yi Dinliyoruz” adlı projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda haftanın bir günü icracı müdürlerden oluşan ekibiyle mahalle gezilerine çıkarak halkın sorunlarını yerinde görüp, çözüme kavuşturma hedefinde olan Başkan Üzülmez, seyyar makam minibüsüyle çıktığı ilk mahalle gezisine İbrikdere Mahallesi’nden başladı.
Göreve geldiği günden itibaren yoğun bir tempoda çalışan Başkan Üzülmez, Kartepe’nin geleceğini şekillendirecek "41 proje" ile yeni yönetim modeli çerçevesinde paylaşımcı bir idare örneği sergilemekte. Halkın içinde olmaya özen gösteren Başkan Üzülmez, İbrikdere Mahallesi’nde bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu. Esnaf ziyaretleri ile mahalle gezilerine başlayan Başkan Üzülmez, SS 83 nolu Öz Uzuntarla Lojistik Kamyon Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleriyle de bir araya geldi. Taşıyıcı esnafla sohbet eden Başkan Üzülmez, hizmet üretirken aynı zamanda uygulamaya koydukları tedbirler ile tasarruf da yaptıklarını hatırlattı. Uzuntarla bölgesindeki yatırımlardan da bahseden Başkan Üzülmez, “Projelerimiz arasında yer alan ve bu bölgede hayata geçireceğimiz Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Projemiz ile birlikte yapacağımız kompleks sayesinde önemli bir eksikliği gidereceğiz” dedi.
“Sorun çözmeye geldik” diyen başkana, esnafın ve mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. Cuma namazı çıkışında 57. Alay Parkı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Üzülmez, vatandaşın sorunlarını dinledi. İbrikdere Mahallesi sakinleri özellikle alt yapıdan kaynaklanan şikayetlerini başkanla paylaştı. İSU ve İzgaz yetkilileri ile görüşerek çözüm noktasında takipçi olacağını ifade eden Başkan Üzülmez, “Sizi dinlemeye geldim. Sorunların tespit edilip çözüme kavuşturulmasını ve olası sorunların bertaraf edilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacağız. Şeffaf ve sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde Belediyemizin internet sitesinden "Başkana mesaj bölümü" ile şikayetlerinizi iletebilirsiniz. Halka hizmet hakka hizmet şiarı ile çıktığımız bu yolda Kartepeli hemşerilerimizin layık olduğu hizmetin sağlanması öncelikli hedefimizdir.” dedi.
Başkan Hüseyin Üzülmez’le sohbet eden Kartepeliler, sosyal belediyecilik kapsamında gerçekleşen kültür gezileri için teşekkürlerini ilettiler. Mahallelerin park ihtiyacını yerinde gözlemleyerek park yeri tespiti talimatı veren Başkan Üzülmez’i mahallelerinde misafir eden Kartepeliler "Allah yar ve yardımcınız olsun” dileklerinde bulundu.