Başkan Üzülmez, Suudi Arabistan Ticaret Ateşesini Ziyaret Etti

Başkan Üzülmez, Suudi Arabistan Ticaret Ateşesini Ziyaret Etti

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez beraberindeki heyetle Suudi Arabistan Ticaret Ateşesi Anwar Ayidh Binhasusah’ı İstanbul’da ziyaret etti.
Suudi Arabistan Ticaret Ateşesi Anwar Ayidh Binhasusah’ı İstanbul’da ziyaret eden Kartepe Belediye Başkanı İbrahim Üzülmez, Anwar ile sosyo - ekonomik ve kültürel faaliyetler için Kartepe’ye yapılacak yatırımları konuştu.
Gerçekleşen ziyarette yatırım yapılabilirlik ivmesinin Kartepe’de hız kazanması ve yeni dönemde ilçe halkı ve esnafına yarar sağlaması adına planlanan yatırımlar konuşuldu. Kartepe’nin kış ve kayak turizminin yükselen değeri olması konusunda kazandırılacak olan teleferik projesi, ilçe nüfusunun sağlık hizmeti gereksinimlerine cevap verecek hastane, yerli ve yabancı turistin konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak olan otel yatırımları konuşuldu.
Suudi Arabistan Ticaret Ateşesi Anwar Ayidh Binhasusah, projelerin Suudi Arabistan Ticaret Odası’nda sunulacağını, Türkiye’nin çeşitli illerinde yatırım yapan Suudi yatırımcıları Kartepe’ye yönlendirmek için gerekli girişimlerde bulunacağını kaydetti.
Ticari dostluk ilişkilerini pekiştirmek ve ileriye taşımak adına Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El-Suud’un davetlisi olarak Mekke ve Medine gezisi için Suudi Arabistan’a davet edilen Hüseyin Üzülmez, “Sayın ateşe Kartepemize dair çalışma ve projelerimizi ilgiyle dinledi. Nasip olursa davetlerine icabet etmek isterim. Yatırımcı iş adamlarımızın ilçemize değer katacak, tüm projelerde Kartepe Belediyesi olarak destek olmaya hazırız.” dedi. Ziyaret, karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.