Başkan'a PKK'dan tehdit mektubu

Başkan'a PKK'dan tehdit mektubu
Hüda-Par Buca ilçe başkanına tehdit mektupları gönderen PKK, tehditlere boyun eğmeyen başkanın aracını ateşe verdi.

Cizre'de, Hüda-Par üyelerine yönelik saldırıların ardından İzmir'de ortaya çıkan PKK'nın şehir yapılanması YDGH'liler, iddiaya göre Hüda-Par Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş'ın aracını ateşe verdi. Dün gece Necip Ağırbaş'ın evinin önündeki aracını molotofla ateşe veren çeteler, kapıya da tehdit mektubu bırakıp kaçtı. Ateşe verilen araç, ev sahiplerinin erken fark etmesiyle söndürüldü. İLK

TEHDİT MEKTUBU 15 GÜN ÖNCE GİTTİ

Olayın ardından açıklama yapan Hüda-Par İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, mektuplarda ciddi tehditler yapıldığını ve PKK’nın uzantısı YDGH’nin imzasının atıldığını ifade ederek şunları söyledi: ‘Şu an YDGH’nin ismi var mektubun altında tabi kesim olarak görmedik. Ancak, yargı sonucunda kesinleşecek.Ne kimseyle bir husumeti olmuş ne tartışması olmuştur. Sadece bizim partimizin üyesi olduğu için birileri bundan rahatsızlık duymuş, partimizden uzaklaştırmak için böyle bir yola başvurulduğu kanısındayız. Cizre’de yapılan saldırıdaki gibi aynı karanlık eller, aynı güçler olduğunu tahmin ediyoruz.” 6-8 Ekim olaylarında onlarca masum insanı katleden PKK, geçen günlerde de Cizre'de Hüda-Par üyelerinin de aralarında bulunduğu dindar insanların evini uzun namlulu silahlarla taramış, 65 yaşındaki Abdullah Deniz'i katletmişti.

“BUNUN BEDELİNİ AĞIR BİR ŞEKİLDE ÖDEYECEKSİNİZ”

Tehdit mektubunda şu ifadelere yer verildi: “Bugüne kadar çocuklarınızı harekete, davaya ve bununla yetinmeyip Kürdistan gerçekliğinden koparmak için cemaatlere ve hareket karşıtı alçakların yanında yer almalarını seçtiniz. İnisiyatif sizin. Bundan sonra gitmelerine izin verirseniz bunun bedelini ödersiniz. Bugün Kobani’de, Rojava’da, Afrin ve Kürdistan’da sizin gibi zihniyeti bozuk alçaklar için şehit düşen arkadaşlarımız var. Ama gençlerinizin Kürdistan gerçekleriyle yüzleşmesi yerine hareket karşıtı alçakların yanına yollamayı tercih ediyorsunuz. Mahallenizdeki eylem benzeri yapılamayacak ve bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyeceksiniz. Şehir dışında okuyanlarınızın olduğunu da biliyoruz. Bu eylemin onları da kapsadığını biliyorsunuz. Kürdistan ve Ortadoğu devrimine alçakça bakan her zihniyet cezasını alacaktır.”



“ZAMAN İNTİKAM ZAMANI”

Dün gece saatlerinde Ağırbaş’ın aracı ateşe verildikten sonra, kapısına bırakılan ikinci tehdit mektubunda ise, “Cemaat zihniyetinizi çocuklarınızın menfaatini düşünerek bir an önce beyninizden silmenizi temenni ediyoruz. Bu sefer malınıza zarar veriyoruz. Bir daha ki sefere tüm şehitlerin kanı üzerine ant içiyoruz ki, canınıza zarar vereceğiz. Zaman intikam zamanı” ifadeleri kullanıldı.

TEHDİT MEKTUBU

İkinci tehdit mektubunda şu ifadeler kullanıldı: “Hızla ilerlemekte olduğunuz bu kirli yolda sizi şiddetle kınıyor ve bir an önce bu yoldan ayrılmanızı şart kılıyoruz. Tüm Kürt halkı için verdiğimiz bu şerefli mücadeleye sahip çıkmanızı temenni ediyoruz. Günümüzde savaşların sıklıkla olduğu yer Ortadoğu bir başka deyimle cemaatlerin yönetimi yani sizler sayesinde milyonlarca masum çocuk yaşamını yitirmekte. Elinizi vicdanınıza koyup bir daha düşünün. Çünkü ikinci seferde vicdanınıza koyacak bir el bulamayabilirsiniz. YGDH olarak sizleri rol aldığınız bu kirli politikadan şerefli bir yaşama davet ediyoruz. Cemaat zihniyetinizi çocuklarınızın menfaatini düşünerek bir an önce beyninizden silmenizi temenni ediyoruz. Bu sefer malınıza zarar veriyoruz. Bir daha ki sefere tüm şehitlerin kanı üzerine and içiyoruz ki, canınıza zarar vereceğiz."