Başkan’dan Engelli Gencin Evine Ziyaret

Başkan’dan Engelli Gencin Evine Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 28 Haziran mahallesinde oturan engelli Zeynep Kahraman ve ailesini ziyaret etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit 28 Haziran mahallesinde oturan engelli Zeynep Kahraman’ı ve ailesini ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Zeynep Kahraman, Başkan Karaosmanoğlu’na daha önce söz verdiği gibi kendi elleriyle yaptığı yaprak sarması ikram etti. Engelli Zeynep, “Başkanımızın ziyareti beni çok sevindirdi. Ellerimle yaptığım böreklerden ve dolmadan kendisine sunmak, beni çok heyecanlandırdı” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu, daha önce kendisine söz verdiği gibi yüzde 80 engelli olan Zeynep Kahraman ve ailesini ziyaret etti. Kahraman ailesi, Başkan Karaosmanoğlu’nun ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Zeynep’in bu durumunun Allah’ın bir lütfu olduğunu kabul ederek, hiçbir zaman şikayet etmedik. Onun heyecanıyla heyecanlanıp mutlu oluyoruz. Başkanımızın engelli bireylere sahip çıkma konusundaki duyarlılığından memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca gerek ziyaret ederek, gerekse kurumlarıyla bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Başkanımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Zeynep Kahraman’ın engelli olmasına rağmen mücadele ederek hayattan kopmadığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Zeynep kızımız engelli olmasına rağmen hayata dört elle sarılmış ve moralini en üst seviyede tutmayı başarmış. Hayattan umudunu yitirmediği için eğitimle de kendisini geliştirmeye devam ediyor. Liseyi bitirdikten sonra sınavla İstanbul Üniversitesi uzaktan eğitim Sosyoloji Bölümü’nde eğitim alarak, bütün engelli vatandaşlarımıza örnek olacak bir azim ve istekle hayata umutla bakıyor. Bu gayret ve başarısından dolayı Zeynep kızımız ile ona her zaman destek olan ailesini tebrik ediyorum” dedi.
Kendisini spor alanında da geliştirerek hayata sıkı sıkı sarılan Zeynep Kahraman’ın, paralimpik oyun olan Boccia sporunda Türkiye üçüncülüğü bulunuyor. Çim bowlingine benzeyen ve atılan topların hedefe yakınlığına göre puanlanarak oynanan oyundan kazandığı üçüncülük madalyasını, Başkan Karaosmanoğlu’na göstererek verdiği desteklerinden dolayı da teşekkür etti. Başkan Karaosmanoğlu, "Senin gibi azimli gençlerimizi görmek bizi çok mutlu ediyor. Başarıların devamını her daim dilerim. Senin bu gayretin bize enerji veriyor” diye konuştu.
Zeynep Kahraman’ı ziyaretinde engelliler için daha çok sosyal alan oluşturmak için çalışacaklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler için çok önemli olan engelli vatandaşlarımızın hizmetinde kullanılan tesislerimizin artırılması noktasında çalışmalarımız var. Daha fazla sosyal alanlar oluşturarak, engelli olup hayat içerisinde mücadele eden kardeşlerimizin bu alanlarda zamanlarını dolu dolu geçirmesini arzu ediyorum” şeklinde konuştu
Satranç öğrenmeyi çok istediğini de sözlerine ekleyen Zeynep, bu konuda kendisine destek verilmesini istedi. Başkan Karaosmanoğlu da satranç öğrenmesi için eğitmen görevlendirilmesi için Kağıtspor bünyesindeki yetkililere talimat verdi. Bu sürprize çok sevinen Zeynep, Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Zeynep ayrıca, “Bir hayaliniz var, ailenizin karşılayamadığı istekleriniz var ve bunları gerçekleştiren bir belediye başkanınız var. Bir insan başka ne isteyebilir ki. Başkanıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.