Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Ordu

Başkandan Kentsel Dönüşüm Sözü

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm alanlarında kesinlikle yapılaşma düşünmediklerini söyledi.Başkan Yılmaz açıklamasında Altınordu ilçesinde dönüşüm...

Yayınlanma:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm alanlarında kesinlikle yapılaşma düşünmediklerini söyledi.
Başkan Yılmaz açıklamasında Altınordu ilçesinde dönüşüm yapılacak 3 alandan ilkinin stadyum, Orta Cami, PTT binası, Altınordu Belediyesi binası alanlarının da yer aldığı 84 dönümlük alan, ikinci bölgenin, otogar ve çevresini kapsayan 80 dönümlük arazi ve son olarak ta kamyon garajının bulunduğu 24 dönümlük arazi üzerinde kentsel dönüşüm planlanması yapıldığını belirtti.
Başkan Yılmaz, Fatsa’daki dönüşüm alanlarının ilkinin eski çöp alanı ve stadyumların bulunduğu 550 dönümlük riskli arazide ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yer alan 4 dönümlük riskli alanda yapılacağını bildirdi.
Yılmaz, kentsel dönüşümün uygulanacağı bir diğer ilçe olan Ünye’de ise Saraçlı mahallesinde 210, Gölevi Mahallesi’nde 210 ve Kaledere, Liseler ve Bayramca Mahallelerinde 83 dönümlük arazilerde kentsel dönüşüm çalışması yapılacağı açıkladı.
Kentsel dönüşümde riskli ve rezerv alanların belirleneceğini ve bu aşamadan sonra kamulaştırmaya gidileceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kamulaştırma bedelini bakanlıktan almayı planladıklarını söyledi. Kentsel dönüşümün yapıldığı Altınordu, Ünye ve Fatsa’daki alanların yüzde 70’e yakınının kamu arazisi olduğu ifade eden Başkan Yılmaz, “Kamulaştırma alanlarında bu nedenle daha rahat olacağız. Şehrin rahatlaması açısından kentsel dönüşüm çok önemli. Dönüşüm yapılan alanlarda kesinlikle ve kesinlikle yapılaşma düşünmüyoruz” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler