BAŞKENT’TE FRENİ BOŞALAN KAMYON 13 ARACI ÖNÜNE KATTI

BAŞKENT’TE FRENİ BOŞALAN KAMYON 13 ARACI ÖNÜNE KATTI

Ankara’da freni boşalan kamyon akan trafikte önündeki 13 otomobile çarparak durabildi. Yaşanan zincirleme trafik kazasında 12 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, kaza, saat 19.00 sıralarında 1071 Malazgirt Bulvarı, GİMAT istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, freni boşalan 06 DTY 11 plakalı kargo kamyonun sürücüsü ODTÜ Kavşağı’na gelindiğinde aracın kontrolünü kaybetti. Sol şeritte aşırı hızla ilerleyen kamyon önce yol kenarındaki beton bariyerlere çarptı, ardından akan trafikte önündeki 13 otomobile çarparak durabildi. Kamyon önüne kattığı otomobilleri yaklaşık 200 metre sürükledi.
Kaza sonrası olay yerine polis, itfaiye ve çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla çevredeki hastanelere sevk edildi. Mesai çıkışına denk gelen saatlerde yaşanan kazada herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Kazaya karışan diğer otomobillerde büyük çapta maddi hasar oluştu.
Karayolu bir süre çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Trafik ekipleri sürücüleri diğer yollara yönlendirdi. Bir süre sonra olay yerine gelen çekiciler yardımıyla araçlar yol ortasından kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.
"KAMYON MÜTHİŞ BİR HIZLA GELİYORDU"
Kazanın mağdurlarından bir kişi dehşet anlarını şöyle anlattı: "Trafik durmaya yakındı, her akşam olduğu gibi. Ben en sol şeritten geliyordum. Kanyon müthiş bir hızla geliyordu, yavaşlayamadı, benim aracıma çarpmak üzereyken orta şeride geçti. Orta şeride geçtikten sonra tekrar kontrolünü kaybetti sol şeride geçti ve yolun kenarındaki beton bariyerlere vurdu. Daha sonra yolda bulunan bütün araçlara çarparak durabildi".