BAŞKENT’TEKİ DERBİDE YÜKSEK GERİLİM

BAŞKENT’TEKİ DERBİDE YÜKSEK GERİLİM

2015 Gençler Voleybol Ligi’nde Fenerbahçe, çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından ezeli rakibi Galatasaray’ı 3-2 yendi. Gergin geçen maçta iki takım taraftarları maç boyunca karşılıklı olarak küfürlü tezahürat yaptı.
Profesyonelliğe Aday Voleybolcular Ligi (PAV) olarak da adlandırılan Gençler Ligi’nin ikinci devre turnuva maçları TVF Başkent Salonu’nda başladı. Turnuvanın ikinci karşılaşması Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynandı. Voleybol severlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada iki takım taraftarları başlama düdüğünden itibaren ezeli rakiplerine yönelik yoğun küfürlü tezahüratı dikkat çekti.
Gergin başlayan derbide ilk seti 25-21 Galatasaray alırken ikinci seti ise Fenerbahçe 25-18 kazandı. Üçüncü seti 25-23 alan Galatasaray durumu setlerde 2-1’e getirdi. Mücadeleden kopmayan Fenerbahçe en çekişmeli geçen dördüncü seti 27-25 kazanarak durumu 2-2 yaptı. Tie-break’i ise Fenerbahçe 15-13 kazanarak zorlu mücadelen galip ayrılan taraf oldu.
Mücadelenin ardından büyük sevinç yaşayan Fenerbahçeli voleybolcular, galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.
Polis, maçın ardından salon dışında iki takım taraftarının karşı karşıya gelmemesi için geniş güvenlik önlemi aldı. 300 çevik kuvvet görevlisi salon etrafında kuş uçurtmazken, tüm giriş kapıları ve salon çevresi kontrol altına alındı.