Başmüfettiş'ten cinsel içerikli sorular

Başmüfettiş'ten cinsel içerikli sorular

İddialara göre, SGK Bursa Bölge Müdürlüğü’nden görevlendirilen Başmüfettiş A.D. (60) şikayet üzerine Bilecik’te bulunan bir işletmeye denetime gitti. A.D., çalışanlar ile bire bir görüşme yapmaya başladı. Odaya son olarak, A.O. (24) isimli muhasebeci genç kız girdi. A.O., oraya girdiği andan itibaren, başmüfettişin sözlü tacizine maruz kaldığını öne sürdü. Baş başa oturdukları odada “Evli misin?” diye soran başmüfettişin, “Bekarım” cevabını aldıktan sonra konuyu cinselliğe çevirdiğini iddia eden A.O., “’Evlilikte en önemli şey yataktan geçer. Önemli olan yataktır’ dedi. Ben bir tuhaf oldum.
Algılayamadım. Sonra ben hiçbir cümlesine karşı cevap vermeyince yaklaşık 5 dakika odada konuşma olmadı. Daha sonra tekrar evlilikle ilgili konulara girmeye başladı. ‘Evlilikte ateşli olacaksın. Kısrak olacaksın. Eşini yatakta üzmeyeceksin. Eşini memnun edeceksin” gibi ifadeler kullandı.Ne demeye çalıştığını anlayamadım” dedi. Genç kız, müfettişin daha da ileri giderek detaylı anlatımlarda bulunduğunu ve bu nedenle büyük korku ve stres yaşadığını söyledi. Konuyu sürdüren müfettişin, karşı komşusundan da örnekler verdiğini belirten A.O., “’Karşı komşumun gecesi iyi geçmediyse sabah kavga ederek evden çıkar, eğer gecesi iyi geçtiyse güler yüzlü evden çıkar’ dedi. Şoka girdim ve bunları bana niye anlattığını anlayamadım. Görüşmenin son 5 dakikasında işle ilgili sorular sordu. Odadan çıktığımda olanları algılayamamıştım. Şok içerisindeydim. İş arkadaşlarımın yanına giderek o şoku atlattım. Daha sonra ağlamaya başladım. Kendime geldikten sonra durumu üstlerime bildirdim. Şu anda ben şikayetçi oldum. Çünkü bana kullandığı kelimeler rahatsız ediciydi. Ben genç bir bayan olarak rahatsız oldum. Bundan dolayı şikayetçiyim” diye konuştu.

A.O., yaşanan olay sonrasında psikolojisinin bozulduğunu da belirterek, “Evlilik kelimesini ‘e’sini bile duymak istemiyorum. Gözümü kapattığımda sürekli karşıma geliyor. İş yerindeyken gelecekmiş, sürekli beni rahatsız edecekmiş gibime geliyor. O kadar psikolojim bozuldu ki sokakta bile yürüyemiyorum. Çok bunalıma girdim. Bu kadar iğrenç konuları duyunca evlilikten nefret ettim. Evlilik bundan ibaret olmamalı bence” dedi.

BAŞMÜFETTİŞ İDDİALARA CEVAP VERDİ

Öte yandan, İHA muhabirinin telefonla ulaştığı Başmüfettiş A.D., hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. A.D., “Söylenenlerin hepsi asılsız. Konuyla ilgili kimseyle görüşmek istemiyorum. Görevimi engellemeye çalışıyorlar. Ben bu konuyla ilgili dava açtım” diye konuştu.