Batman’da Tüpraş’a Petrol Taşıyan Tanker Şoförleri Eylem Yaptı

Batman’da Tüpraş’a Petrol Taşıyan Tanker Şoförleri Eylem Yaptı

Batman’da TÜPRAŞ’a petrol taşıyan tanker şoförleri, TÜPRAŞ dolum tesisleri kapısında araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturarak eylem yaptı.
Batman’da geçtiğimiz cuma gününden beri asfalt üretiminin durdurulması ve tankerci esnafının TÜPRAŞ Kırıkkale rafinerince yönlendirilmesine tepki gösteren şoförler, TÜPRAŞ dolum tesisleri kapısında araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturarak eylem yaptı. Eyleme Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Kadir Demir’in yanı sıra çok sayıda tanker şoförü ve çok sayıda vatandaş destek verdi. 2 saat süren eylemin ardından konuşan BATSO Başkanı. A. Kadir Demir, Batman’ın yüzde 24’lük oranla işsizlikte Türkiye birincisi olduğunu, TÜPRAŞ’ın ise Batman’ın bel kemiği olduğunu söyledi. TÜPRAŞ’ın ekonomik anlamda Batman’ı ciddi anlamda besleyen bir müessese olduğunu belirten Demir, "TÜPRAŞ günlük üretimi 2 bin ton. Fakat Cuma günü itibariyle üretim durdurulmuş, stokları da tüketilmiştir. Bundan sonra Batman firmaları ve kamyoncu esnafının Kırıkkale rafinerisinden mal yüklemeleri talebinde bulunulmuştur. Bu da ciddi manada Batman’a zarar vermektedir. Çünkü Kamyoncuların çoğu Kırıkkale’ye gidip, oradan mal yükledikten sonra yola koyulmaları ciddi manada zarar demektir" dedi.
Batmanlılar olarak taleplerinin normal üretime geçilmesi ve bu üretimden dolayı tankercilerin tekrar yükleme yapması olduğunu ifade eden Demir, "Eğer talepler karşılanmazsa bir daha ki eylemimiz çok daha yoğun olacaktır. Umarım bu konuda yetkililere sesimizi duyururuz. Bugünkü eylem çok sessiz bir eylem. Sadece kamyoncu esnafı ve müteahhitler var burada" diye konuştu.
"BATMAN’DA YÜRÜYEN İKİ VATANDAŞTAN BİRİ İŞSİZ"
Batman’da işsizlik oranın yüksek olması ve yurt dışında savaşlardan dolayı Afganlılar başta olmak üzere Iraklılar ve Suriyelilerin göç ettiğini hatırlatan Demir, "Batman’da yürüyen iki vatandaştan biri işsizdir. Batman ihracatının çoğu Arap ülkelerine yapılıyordu. Suriye ve Irak’taki savaşlardan dolayı yüzde 40 oranında düştü. TÜPRAŞ’ın kapatılması ile beraber Batman ekonomisi ciddi bir darbe almıştır. Böyle devam ederse çok ciddi sıkıntılara düşeriz. Bu konuda sesimizin duyulması ve yetkililerin duyarlılık göstermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Grup, sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.