Bayındır Kurtuluşu Tolga Çandar’la Kutladı

Bayındır Kurtuluşu Tolga Çandar’la Kutladı

Bayındır’da kurtuluş coşkusu Tolga Çandar konseriyle doruğa çıktı. CHP Milletvekili sanatçı, söylediği türkülerle Bayındırlıları coşturdu.
Kurtuluş ekinliklerinin akşam bölümü; 40 kişinin yer aldığı Sümhoter Halk Oyunları Ekibi, Hakan Doğanay Şov ve Tolga Çandar konseriyle devam etti. İlçe merkezinden gelen misafirlerin yanı sıra, mahallelerden katılımın oldukça yüksek olduğu programda, Bayındırlılar gönlünce eğlendi.
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, 4 Eylül Kurtuluş Günü ile ilgili yaptığı konuşmada; “Ulusal bağımsızlığımıza giden ilk adım Samsun’da atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşale dalga dalga tüm yurda yayılırken, en son adım İzmir’e uzandı. Bayındırımızın kurtuluşu ise; ulusal bağımsızlık hareketimizin en önemli halkaları arasında yer aldı. İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Arıkbaşı Mahallesi’nde 16 yurttaşımızın katledilmesi ve daha nice zulümler son buldu 4 Eylül’de. Nice şehitler verildi; evlatlar anasız, analar çocuksuz, çocuklar babasız kaldı. Ama meşale Bayındır’ı da aydınlattı. Bağımsızlık yürüyüşünün neferleri Bayındır yollarını da adımladı. Bu yollarda bağımsızlık için yürüyen, vatan için meşale taşıyan kahramanlara selam olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatta olan ve ebediyete intikal etmiş kahraman ordumuzun tüm mensuplarını, vatandaşlarımızı minnet ve şükranla yad ediyorum” diyerek duygularını paylaştı.
Halkoyunları ve Tolga Çandar, daha sonra sahne aldı. Çandar’ın türküleri Bayındır’ı adeta salladı.