Bayraklı Belediyesi’nde Yakıt Harcamalarına Disiplin

Bayraklı Belediyesi’nde Yakıt Harcamalarına Disiplin

Bayraklı Belediyesi yakıtta tasarrufa gidiyor. Hayata geçirilen projeye göre, belediye bünyesindeki her araca ‘yakıt kartı’ verildi. Böylece hangi araçla ne kadar kilometre yapıldığı ve yakıt harcandığı kayıt altına alınmaya başlandı. Ayrıca her müdürlüğe yakıt kotası getirilerek tasarruf sağlanması planlandı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kamu kaynaklarını doğru bir şekilde kullandıklarını belirterek, bunun için son teknolojiyi tercih ettiklerini söyledi.
Bayraklı Belediyesi tasarruf sağlamak için akaryakıt istasyonunda bilgisayarlı otomasyon sistemini kurdu. Temizlik işleri şantiyesinde bulunan araç otomasyon sistemiyle araçların yakıt, tamir ve bakım masraflarının azaltılması hedefleniyor.
AMAÇ YAKIT KAÇAĞINI ÖNLEMEK
Otomasyon sistemi ile filo dahilindeki araçlara ve şoförlere tanıtılan özel kartlarla araçların kaç kilometrede ne kadar yakıt harcadığı, ne zaman yakıt aldığı bilgilerine ulaşılabileceğini belirten yetkililer, “Pompa otomasyon sistemi, geçmişe dönük analiz yapılarak anlık, günlük ve aylık bazında bilgilere erişme imkanı sağlıyor. Tank otomasyon sistemi dediğimiz diğer bir sistemde pompa otomasyon sistemine bağlı olarak anlık olarak tankın içinde ne kadar yakıt olduğu, tankta azalma-taşma gibi durumların olup olmadığı tespit edilerek, herhangi aksi bir durumda alarmlar sistemiyle görevliler uyarılıyor. Kısaca otomasyon siteminin genel amacı herhangi bir olumsuz durum yaşanmasını engellemek ve yakıt kaçağı gibi durumların yaşanmasının önüne geçmektir” dedi.
SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Belediye hizmet araçlarına ‘araç yakıt kartı’ ve her şoföre ‘şoför yakıt kartı’ verildi. Böylece şoförler yakıt almak için pompa üzerindeki otomasyon sistemine kartlarını tanıtarak, ikmal yaptırabiliyor. Araçların kilometresi, akaryakıt görevlisi tarafından otomasyon sistemine kaydediliyor. Böylece araçlarla ilgili veriler sürekli takip ediliyor.