Bayramda hava nasıl olacak/ İl il hava durumu

Bayramda hava nasıl olacak/ İl il hava durumu
Bayrama az bir süre kala meteorolojiden beklenen hava tahminleri geldi Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bayramda tatil yapacaklara kötü haber geldi. Ülkemiz bayramda soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. İllere göre yapılan hava durumu tahminlerine öre Marmara Bölgesi yağışlı hava etkili olurken, Akdeniz ve Ege bölgesinde güneş kendini hissettirecek.

Bayramda 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı ilçeleri, Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer olarak kuvvetli olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette; kuzey ve batı bölgelerde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 Km/sa) şeklinde, iç ve doğu kesimlerde kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

İl il hava durumu tahminleri

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey ve batı bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 Km/sa) şeklinde, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bölge bölge hava durumu tahminleri

MARMARA: Parçalı, zamanla doğusu çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, Isparta, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Hatay'ın kıyı ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; güney ve doğu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 Km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bugün (Çarşamba)öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor