Beatles ve Elvis şarkılarına senfonik yorum

Beatles ve Elvis şarkılarına senfonik yorum

Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen, 'Sihirli Flüt' unvanlı uluslararası sanatçı Şefika Kutluer’in 'Doğu Batı ile Buluşuyor' temalı festivali, Kutluer ve Peter Breiner yönetimindeki bilkent Yaylı Çalgılar Orkestrası ile Beatles ve Elvis Presley’in dünyaca ünlü şarkılarıyla final yaptı.
Bu yıl 7’incisi gerçekleştirilen festivalin kapanış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, İhsan Doğramacı’nın kızı ve eşi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konser, Kutluer’in İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası eşliğinde kaydettiği 'World of Lullabies' (Ninniler Dünyası) albümünden, John Lennon’ın meşhur parçası 'Imagine' ile başladı. Kutluer, daha sonra pop dünyasının klasikleşmiş eserleri Beatles ve Elvis Presley'in unutulmaz parçalarını, New York’ta yaşayan, 200’ün üzerinde CD kaydı olan, besteci, aranjör, piyanist ve şef olarak yaptığı çalışmalarla dünya çapında tanınan Peter Breiner’ın uyarlamasıyla Bilkent Yaylılar Orkestrası’na yan flütüyle eşlik etti.
Kutluer, konser sonunda ayakta alkışlandı. Katılımcılara ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür eden Kutluer, "Barışla, aşkla ve müzikle yürüyelim hep beraber" dedi.