Bebeğini Haliç' e atan anneye müebbet!

Bebeğini Haliç' e atan anneye müebbet!

Haliç’te geçen yıl balık tutmaya giden vatandaşlar su yüzeyinde bir bebek cesedi görerek polise haber vermişti. Yapılan soruşturmada talihsiz bebeğin, iki aylık bebekleri için kayıp başvurusunda bulunan Erol ve Suna Argın çiftinin çocukları olduğu ortaya çıkınca şüpheler anne üzerine çevrildi. Suna Argın sorgusunda, bebeğiyle birlikte parkta gezerken aniden bebeğinin denize düşürdüğünü anlattı.

Korktuğu için eşine bebeğin kaybolduğunu söylediğini ifade eden anne ‘nitelikli kasten öldürme‘ suçundan tutuklandı. Savcılık da anne hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı. 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada anne Argın’ın Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporu sunuldu.Raporda Argın’ın bilincinin açık, çağrışımlarının düzgün olduğu, algı bozukluğunun bulunmadığı belirtilerek akli arıza içinde olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı ve cezai sorumluluğunun tam olduğu ifade edildi.

Savcı Taner Tabel bu rapor üzerine sanığın kasten öz çocuğunu öldürme suçunu işlediğine dair yeterli ve somut deliller bulunduğunu ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini talep etti. Bebeğin babası Erol Argın ise olayın kaza olduğuna inandığını ve eşinden şikayetçi olmadığını söyledi.